Annonce
Horsens

Kim kan fejre 40 år med ost

Kim Søvang kan 15. august fejre 40 års-jubilæum i mejeribranchen. Privatfoto
Annonce

Gjesing: PTD-chef Kim Søvang kan lørdag 15. august 2020 fejre 40-års jubilæum i dansk mejeribrug.

Kim startede i 1980 hos Tholstrup Cheese, Hovedgård Mejeri og fandt hurtigt mejerifaget så interessant, at han gik i mejerilære hos Tholstrup og på Lading Mejeri efterfulgt af en uddannelse som mejeritekniker i 1990.

Herefter stiftede Kim Søvang bekendtskab med produktion af skimmeloste på Kjældsdam Mejeri, som har været hans levevej siden.

Kim fik ansættelse på Gjesing Mejeri som afdelingsleder i produktionen og bidrog til at sikre en listeria-fri produktion og var efterfølgende også med til at indføre ISO-9000, som det første mejeri i verden. I 1995 blev Kim udnævnt til produktionschef, og efter Arla Foods Amba overtog Tholstrup i 2007, blev han udnævnt til PTD-chef og medlem af mejeriets ledelse.

Hans store passion er skimmeloste, og han har igennem tiden været med til at udvikle mange nye ostetyper indenfor kategorien, herunder også en del Unika-oste.

Privat er Kim gift med Ursula, har 2 voksne drenge og tillige 2 børnebørn. Fritiden bruges i naturen, specielt på Endelave, hvor familien har sommerhus, men det bliver også til udlandsrejser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce