x
Annonce
Horsens

Kim har arrangeret et løb til fordel for Hus forbi-sælgere - Corona-kuller Run kalder han det

Lørdag 28. marts kan man deltage i løbet Corona-kuller Run, hvor man samtidig kan sende en tanke til landets Hus Forbi-sælgere ved at donere et deltagergebyr efter eget valg til organisationen. Foto: Kim Hedegaard
Kim Hedegaard opfordrer til løb i det fri hver for sig lørdag 28. marts. Selv har han planlagt en rute i sin egen have, der lyder på 269 omgange. Det svarer til et maratonløb. Deltagergebyr er efter egen samvittighed, og overskuddet går til Hus Forbi-sælgere.

Horsens: Lørdag kan alle, der har lyst, få sig rørt ved et helt særligt løb kaldet Corona-kuller Run.

Bag arrangementet står horsensianeren Kim Hedegaard, der har valgt at stable et noget alternativt løb på benene. Det er sket, efter MS Run på Himmelbjerget er blevet aflyst på grund af corona-krisen - et løb, som blandt andet Kim Hedegaard skulle have deltaget i.

I skrivende stund deltager 50 personer i løbet, der har det særlige over sig, at man løber i hver sin have.

- Idéen er at løbe sammen hver for sig. Jeg har mål op og skal løbe 269 omgange i min have for at have løbet et maraton. Min kæreste deltager også, hun løber et halvmaraton. Måske skal vi bruge en gartner bagefter, griner Kim Hedegaard over telefonen, som er på den form, avisen har mødt Kim Hedegaard til et interview.

Annonce

Idéen er at løbe sammen hver for sig.

Kim Hedegaard

Til Hus Forbi

Gebyret for at deltage kalder Kim Hedegaard et samvittighedsbegyr. Man bestemmer nemlig selv, hvad man vil give.

Pengene går derefter ubeskåret til Hus Forbi-sælgeren, og på løbets hjemmeside har han sørget for et MobilePay-nummer direkte til organisationen.

- I de her corona-tider har Hus forbi-sælgere det ekstra hårdt. Derfor har jeg arrangeret et løb, der støtter netop dem, lyder forklaringen.

Også noget for børn

Det var Kim Hedegaards kammerat, der luftede idéen for ham med det alternative løb. Og derefter greb den i dag 48-årige, habile løbere idéen.

- Det er typisk mig at hoppe på de her typer projekter. Jeg har også tidligere arrangeret andre, lidt skæve løb, halloween-løb og 1000 mtr Marathon på Purhøj. Det er sjovt at løbe - deraf min hjemmesides navn Loebesjov.dk, hvor der også er informationer om det her løb, siger Kim Hedegaard.

Han er desuden manden bag 16 ultraløb, en betegnelse man bruger om de løb, der er længere end et maraton. Det længste løb, Kim Hedegaard har tilbagelagt på de otte år, han har været aktiv løber, ligger på 160 km.

Men lørdag er løbet ikke et officielt af slagsen og længden heller ikke det væsentlige, som sådan noget ellers plejer at være, når Kim Hedegaard løber i klub 100 Marathon-regi.

- Et officielt løb ville kræve den samme rute for alle løbere og officielle opmålte strækninger. Det kan i sagens natur ikke lade sig gøre lige nu, lyder det fra Kim Hedegaard,

På Facebook foreslår han desuden, at man involverer sine børn i eventen:

- Man kan jo mærke haven op med flag og få hjælp fra sine børn til det, ligesom de også kan lave medaljer. Der ligger nogle fag som håndværk og design i den del, mens også faget idræt kan komme på banen, for børnene kan også løbe med på et par, fem, 10 kilometer, eller længere, siger Kim Hedegaard.

Ud over en række horsensianere, har deltagere fra Nordjylland, Randers, Fyn tilkendegivet, at de gerne deltager i lørdagens løb. Efterfølgende kan folk indrapportere deres tider til Kim Hedegaard, som så lægger resultaterne ind på sin hjemmeside.

- Som sagt er det her løb ikke et officielt løb, der kan blive godkendt af klub 100. Men til gengæld kommer naboerne nok til at spørge eller tænke, om man er fuldstændig sindsyg. det er godt med noget morsomt i den her tid, griner Kim Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Peter Sørensen: Kommunen kan gøre noget - men det er private penge, der for alvor holder byggeriet i gang

Leder

Leder: Mor Mette lettede på låget i en svær tid

Hov, sagde mor Mette lige, at de snærende bånd om vores hverdag løsnes en smule efter påske - hvis vi ellers opfører os ordentligt? Indrømmet. Det havde jeg ikke gættet. Ved en række af de øvrige pressemøder var hovedingredienserne sevet ud på forhånd. Denne gang troede jeg, at vi mest skulle ha' en statusrapport - en mellemregning. Bevares, det var stille jubel, og det var tydeligt, at statsministeren - der lagde nye alen til sin formidable kommunikation under coronakrisen - var ude i en verbal linedans. Ja, I gør det godt derude, men hold for alt i verden stilen - og afstanden. Ellers hives tæppet væk under forårsløfterne. Først gulerod, dernæst svirp med pisken. Nøjagtig som sundhedsminister Magnus Heunicke oplever et par gange om ugen, er det svært at sige noget klogt, når Mette Frederiksen har rullet sig ud, så herfra blot den klare opfordring: Lyt til statsministeren! En anden af dagens nyheder understreger pointen: Coronakrisen er ikke "kun" livsfarlig for ældre og kronisk syge, som mange har beroliget sig med. - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator, skrev ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus i et opslag på Facebook. Bom! Unægteligt en øjenåbner. Hvis nogen var i tvivl: Det her berører os alle. Er du mere til ekspertudsagn end ministeropfordringer, er det bare at skrue op for volumeknappen, når direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen taler til nationen. Nok har han skævt nakkehår efter sit forsøg på at klippe sig selv, men retorikken står - stadig - snorlige. Han bli'r svær at slå i kampen om titlen som årets dansker. Og var rynkerne i Brostrøms pande ikke lidt mindre markante denne mandag? Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, men det var svært at undertrykke et smil, da cheferne for det hele havde talt. En vittig sjæl spurgte på et af de sociale medier, om køerne mon ville stå og kigge på os mennesker, når vi kåde og jublende bliver lukket på græs. De skal være velkomne!

Horsens

Frustreret men forstående elev: Mega nederen, at det lige er vores år, det rammer

Annonce