Annonce
112

Kig op! Horsens midtby får mere kunst i højden denne sommer

Kristian Vodder Svensson har base i Stege på Sjælland, men arbejder over det meste af landet. P.t. er i han i Horsens, hvor han på Hestedamsgade bidrager til rækken af gavlmalerier i byen. Og det bliver et langtdsholdbart værk. Udført i god sokkelmaling kan det formentlig stå de næste 15-20 år, spår han. Foto: Frederikke Brandt
Talentfuld dansker og en kendt tysker skal fortsætte rækken af store gavl-værker. Hestedamsgade er første stop.

Horsens: Adskillige store gavle i det horsensianske midtby-landskab er i de senere år blevet udsmykket med lige så store gavlmalerier. Nu er der igen gang i pensel og sprøjtepistol.

I løbet af sommeren vil to værker føje sig til rækken af nyere gavl-værker, man i forvejen kan se i midtbyen, og i Hestedamsgade er kunstneren Kristian Vodder Svensson godt i gang med sin udsmykning på gavlen i nummer 10.

Her kan man i de kommende dage følge tilblivelsen af et værk, der læner sig op af lokalgeografien.

- Da jeg fik at vide, at jeg skulle være med her i Horsens, og at det samtidig skulle være i Hestedamsgade, lå det lige til højrebenet, at jeg skulle arbejde med et motiv med heste. Så det er det, jeg gør. Jeg bruger naturen meget i mine ting, og i den her fortolkning bygges hestene op som træer, forklarer Kristian Vodder Svensson om det stykke gadekunst, han bidrager med på Hestedamsgade.

Kristian Vodder Svensson er ikke fremmed for opgaver i stor skala, og han har tidligere blandt andet udsmykket kornsiloer i Kerteminde og et erhvervsakademi i Aarhus. Det kan noget særligt at skrue formatet op, forklarer han.

Når man kommer med i projekter som det her, er det som at give en gave til hele befolkningen, så flere får mere at kigge på.

Kristian Vodder Svensson, kunstner

En gave til hele befolkningen

- Én ting er at sidde og nusse med mindre malerier derhjemme. De fleste af de ting ender ude på væggene i private hjem eller på kontorer, hvor det kun er få, der får glæde af dem. Det er fint nok, men når man kommer med i projekter som det her, er det som at give en gave til hele befolkningen, så flere får mere at kigge på, siger Kristian Vodder Svensson, som i øvrigt har ros til Horsens som kunstby.

- Jeg har fået benene fejet væk under mig, mens jeg har været her, for der er virkelig meget at kigge på. Det er ikke bare beton her, og det kunne andre lære meget af, lyder skudsmålet fra kunstneren, som forventer at være færdig med sit værk på Hestedamsgade på lørdag.

Dermed er det dog ikke slut med nye gavlmalerier denne sommer.

Annonce

Anerkendt tysk graffiti-gæst

Horsens Kommune, som finansierer gavlmalerierne via en pulje til byfornyelse, er sammen med det aarhusianske Galleri Grisk også entreret med den anerkendte tyske streetart-kunstner Mr. Woodland.

Han kommer til byen i august for at udsmykke en gavl på Åboulevarden 86.

Det er uvist, hvilket motiv Mr. Woodland vil arbejde på, men kunstneren, som oprindeligt skabte sig et navn som tagger i graffitimiljøet, opererer i dag ofte med fantasifulde malerier med menneske- og dyremotiver.

Her kan du se gavlkunsten

Horsens har fået en stribe nye gavludsmykninger med udgangspunkt i streetart.

De er blevet til i regi af Street Art Horsens som et samarbejde mellem Horsens Kommune og Galleri Grisk i Aarhus, og projektet er del af en generel områdefornyelse i Horsens midtby, som løber fra 2017 til 2021.

Områdefornyelsen har bl.a. fokus på at istandsætte bygninger og bygningsfacader, skabe grønne byrum og nyt gågademiljø.

Sidste år blev der afsat knap en million kroner til gavlmalerier.

Ud over de to, der nu er på vej i Hestedamsgade 10 og på Åboulevarden 86, kan man se følgende kunstneres værker på følgende adresser:

- Malakkai - Amaliegade 30

- Rune Christensen - Gersdorffsgade 9

- Peter Birk - Gersdorffsgade 13

- Phuc Van Dang - Havneallé 1

- CMP ONE - Sankt Helene Vej 3

- Morik - Sønderbrogade 18.

Annonce

Folk bør kigge op

Med de seneste tilføjelser til rækken, holder Horsens som by næsen i gadekunst-sporet.

Siden 2013 er der i alt skabt 38 kunstværker i bybilledet, oplyser kommunen, og Kristian Vodder Svensson håber, at hans bidrag kan vække opsigt og få flere til at forholde sig deres byrum og kunsten i sig selv.

- Når man færdes i sin egen by, er det egentlig sjældent, man kigger op. Det håber jeg, at flere vil gøre, når den ny gavl står færdig. Det kunne være fedt at være med til at rykke lidt op i den måde, man bruger byen på og give folk en oplevelse – noget de forholder sig til; uanset om de er positive, eller om de hader det, jeg laver, siger Kristian Vodder Svensson.

Kristian Vodder Svensson tager udgangspunkt i ordet "hest", fordi han er i Horsens, og fordi han arbejder i Hestedamsgade. Det lå lige til højrebenet, siger kunstneren, som er glad for at bruge naturen i sine værker. Foto: Frederikke Brandt
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce