Annonce
Horsens

Kendte skomagere åbner ny butik i Horsens: Tager datteren i mesterlære

Allan Elstrøm og Stina Bennedbæk Elstrøm har sammen med datteren Sarah fået hele 75 kvadratmeter butiksareal at boltre sig på. Det er væsentligt mere end i butikken i Rosengårdscentret i Odense. Foto: Marianne Husted
Allan og Stina har været skomagerpar i 30 år. Nu har de taget datteren Sarah i mesterlære. De åbner ny butik 1. oktober i Horsens.
Annonce

Horsens: Horsens får en ny skomagerbutik med nøgle- og hælebar, men det er velkendte skomagere, der står bag.

Torsdag den 1. oktober åbner Allan Elstrøm og Stina Bennedbæk Elstrøm "Skomageren Horsens" i et pænt stort butikslokale i Ribersgade tæt på Horsens Bytorv og rådhuset.

De har siden 1994 drevet skomagerværksted, nøgle- og hælebar fra deres gård "Funfarm" på Lundumhedevej i Rådved, men da Horsens for to år siden mistede to skomagere med nøgle- og hælebar, begyndte de at kigge efter et butikslokale i centrum, så Horsens igen kunne blive velforsynet med skomagere.

Annonce

Mødte hinanden på skomagerskolen

Allan Elstrøm er uddannet ortopædisk håndskomager hos Robert Hansen på Sundvej. Stina Bennedbæk Elstrøm blev uddannet serviceskomager hos Mr. Lihn Skoreparation i Lyngby. Og det var på den daværende skomagerskole, de to i sin tid mødte hinanden.

Sarah har som den eneste af parrets tre døtre ønsket at uddanne sig til skomager. Nu har Allan Elstrøm og Stina Bennedbæk Elstrøm taget datteren i lære. Privatfoto

Uddannelsen findes ikke længere. Derfor har de taget datteren Sarah Bennedbæk Elstrøm, 21 år, i mesterlære, og om to år afslutter hun med prøver, som skomagerforeningen vil stå for.

Ud over butikken i Horsens driver de "Skomageren Rosengårdscentret". Den fortsætter de med at drive, mens de lukker skomagerbutikken på hjemadressen, hvor de også har egne heste og opstaldede heste.

Annonce

Folk smider ud frem for at få repareret

Stina Bennedbæk Elstrøm er blandt andet suveræn i at fremstille nøgler.

- Det tog mig lang tid at lære at lave nøgler, smiler Allan Elstrøm, der til gengæld er ekspert i ortopædisk fodtøj.

De har noteret sig, at der i deres 30 år som skomagere er blevet mindre fodtøj at reparere. Folk køber hellere nyt.


Der kommer stadig en del, som gerne vil have repareret sko.

Stina Bennedbæk Elstrøm


- Men der kommer stadig en del, som gerne vil have repareret de sko, der er godt gået til. Det kan også være billige sko, hvor reparations-prisen er højere end købsprisen, siger Stina Bennedbæk Elstrøm, som ude på gaden bliver kontaktet af en kvinde, der ser frem til at få "Skomageren" til byen.

Annonce

Lynlås i ridestøvler

Skomager-parret  tilbyder også at lave dørskilte og meget andet. Et speciale er at sy nye lynlåse i brugte ridestøvler, som ofte har været dyre at anskaffe.

Allan Elstrøm og Stina Bennedbæk Elstrøm byder på kaffe og kage på åbningsdagen torsdag den 1. oktober. Foto: Marianne Husted
Logoet har Stina Bennedbæk Elstrøms far tegnet. Han har en fortid i tegnefilmbranchen. Foto: Marianne Husted

På åbningsdagen bliver der serveret kaffe og kage hele dagen. Allan Elstrøm og datteren Sarah vil stå i butikken, mens Stina Bennedbæk Elstrøm passer kunderne i Rosengårdscentret i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner - følg pressemødet her

Annonce