Annonce
Kultur

Kendte gæster går i magasinerne på Moesgaard: Rosendahl og Romer på skattejagt

Museumsinspektør Anders Emil Rasmussen (tv.) , Pernille Rosendal og Knud Romer er på skattejagt på Moesgaard Museum i nyt program på DR1. Pressefoto: DR Claus Rosenløv
Landets museer lige for tiden ramt af corona-restriktioner, men nu kan publikum komme med indenfor med DR. Endda i magasinerne, hvor museumsgæsterne normalt ikke har adgang. 31. januar går turen til Moesgaard.
Annonce

AARHUS: DR lancerede søndag en ny programserie, "Skattejagt på museet", hvor en række kendte gæster får lov til at dykke ned i museernes magasiner, på jagt efter gode historier og spændende fund.

31. januar går turen til Moesgaard Museum, hvor musiker Pernille Rosendahl og forfatter Knud Romer er på besøg.

Normalt er museernes arkiver og magasiner ikke tilgængelige for andre end museumsfolk og forskere. Men i forbindelse med det nye tv-program har Moesgaard Museum inviteret de to kulturpersonligheder med i det allerhelligste.

Her går de i selskab med museumsinspektør Anders Emil Rasmussen på jagt efter spændende genstande og spektakulære fund med det formål at skabe deres helt egen udstilling.

Annonce

På opdagelsesrejse i fortiden

Knud Romer og Pernille Rosendal sendes ud på en opdagelsesrejse, som får dem til at tvivle på, om de overhovedet kan komme i mål. Undervejs møder de museets arkæologer, konservatorer og naturvidenskabsfolk og får indblik i, hvad medarbejderne egentlig går og laver på et museum som Moesgaard.

Udfordringen får Romer og Rosendal til at skabe en helt anden udstilling, end både de og Moesgaard Museum havde forestillet sig.

Fakta

DR har taget hul på et nyt tv-program:  "Skattejagt på museet".

Søndag 31. januar besøger programmet Moesgaard Museum, hvor forfatteren Knud Romer og musikeren Pernille Rosendal inviteres ind i museets magasiner.

Programmet kan ses søndag 31. januar eller på DRs hjemmeside.

Pernille Rosendahl blev så inspireret af sit besøg på Moesgaard, at hun efterfølgende skrev sangen "Grauballemanden", som hun fremfører i den musikalske danseforestilling "Vita Danica", der får premiere 18. januar på Aarhus Teater.

Programmet "Skattejagt på museet med Pernille Rosendals og Knud Romer" sendes 31. januar kl. 20 på DR 1. Kan man ikke vente så længe, ligger programmet allerede nu på DR’ s hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce