Annonce
Brædstrup

Kendte foredragsholdere til Højskoledage i Brædstrup

Matilde Kiemer har siden 2009 været DR's korrespondent i Rusland og Ukraine. Til marts gæster hun Brædstrup, hvor hun fortæller om livet i Rusland. Arkivfoto
Højskoleudvalget på Søndergården i Brædstrup er klar med en ny foredragssæson, som blandt andet byder på et besøg af tv-journalist Frode Munksgaard og DR's korrespondent i Rusland, Matilde Kimer.

Brædstrup: Der bliver plads til både alvor og humor, når Højskoleudvalget igen i år byder på "Højskoledage" på Aktivitetscenter Søndergården i Brædstrup.

Foredragsrækken byder på otte forskellige foredragsholdere, og det første foredrag holdes mandag 7. oktober, når sognepræst i Gjesing Kirke i Esbjerg, Flemming Rishøj, besøger Brædstrup med "De farlige kvinders ø". Foredraget handler om åndssvageforsorgen på Sprogø, hvor flere hundrede kvinder i perioden 1923-1961 blev placeret på ubestemt tid.

Det er imidlertid ikke alvorstunge emner det hele, da der er også plads til lidt humor. Det sker blandt andet, når Frode Munksgaard holder sit foredrag om "Tv og livskvalitet", men også når Gudmund Rask Pedersen byder ind med et foredrag om "Humor og Kristendom".

- Vi har fået rigtig mange forslag fra sidste års deltagere, og ud fra dem har vi forsøgt at lave et alsidigt program. Vi håber, at det vil få mange til at melde sig, så dette tilbud kan fortsætte fremover, siger Poul Erik Holm fra højskoleudvalget.

Blandt de mere kendte navne, som gæster Søndergården i dette års program, er DR's korrespondent i Rusland, Matilde Kimer, som fortæller om livet i Rusland under titlen "Rusland - mere end bare Putin".

I de foregående år er billetterne til Højskoledage revet væk, så Poul Erik Holm opfordrer til, at man møder op på Søndergården i Brædstrup onsdag 11. september klokken 8, når billetterne sættes til salg. På den måde kan man være nogenlunde sikker på at få en billet.

Horsens Sund By har støttet Højskoledagene med 10.000 kroner.

Højskoledage i Brædstrup

Alle foredrag holdes fra klokken 13.30 til 15.30 på Aktivitetscenter Søndergården i Brædstrup.

  • Mandag 7. oktober: Flemming Rishøj "De farlige kvinders ø"
  • Mandag 4. november: Frode Munksgaard "TV og livskvalitet".
  • Mandag 2. december: Karen Møldrup og Emir Degirmenci "Kærlighed på tværs".
  • Mandag 6. januar: Tom Buk-Swienty "Det ensomme hjerte".
  • Mandag 3. februar: Gudmund Rask Pedersen "Humor og Kristendom".
  • Mandag 2. marts: Matilde Kiemer "Rusland - mere end bare Putin".
  • Mandag 30. marts: Rasmus Krath: "Cuba".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce