Annonce
Horsens

Kendte bagmænd, nyt koncept, nye rammer: Her åbner nyt kontorfællesskab

Daniel Bach (t.v.) og Kevin Refvik har gjort det før, og nu vil de gøre det igen: De vil skabe et fedt kontorfællesskab, og til det har de lejet Brænderigården, hvor der i 15 år var galleri, indtil galleriet sidste forår flyttede til andre rammer. Foto: Bubble
Stifterne bag kontorfællesskabet Bubblelabs vil gøre det igen - ​snart er de klar med et helt nyt kontorfællesskab i Brænderigården i en baggård i Søndergade.
Annonce

Horsens: Snart bliver der igen liv i Brænderigården midt i Horsens. Et nyt kontorfællesskab rykker til september ind i de knap 400 kvadratmeter, som har stået ubeboet, siden Galleri Brænderigården sidste forår flyttede derfra.

Konceptet for kontorfællesskabet bliver nyt, men det er velkendte iværksættere, der står bag. Det nuværende kontorfællesskab Bubblelabs flytter ud af Rådhusgade, og lejerne flytter med til de nye rammer i Brænderigården.

Det fortæller Daniel Bach, som sammen med Kevin Refvik stiftede det digitale bureau Bubble i 2010 og tre år senere kontorfællesskabet Bubblelabs.

Bureauet, som beskæftiger sig med blandt andet hjemmesider, konceptudvikling og digital markedsføring, har selv til huse i kontorfællesskabet, som de deler med cirka en halv snes andre iværksættere eller selvstændige med mindre virksomheder. De flytter nu sammen til nye rammer.

Lejere i kontorfællesskabet, som rykker ind i Brænderigården

Bubble, digitalt bureau

Brian Nonbo, fotograf og videofotograf

Lena Hellström, Nudge Case

Per Gregersen, Pgkommunikation

Thomas La Cour, Din Journalist

Rikke Stegler, grafisk håndværker

Mads Daugaard, søgemaskine-specialist

Mayday Music, musikbureau ved Roar Amundsen

Bikersremix, virksomheds-rådgivning ved Christian Hougaard

Tegnestuen Tankestregen, bygningskonstruktør Thea-Louise Krakau Schack

Tine Skipper, mental coach og psykoterapeut

Camilla Skøtt Studio, boligindretning

- Da vi stiftede ​bubblelabs, var det med en mission om at skabe det fedeste og bedste kontorfællesskab i Horsens. Nu står vi syv år senere og tænker, at det har vi egentlig gjort meget godt. Og nu gør vi det sgu igen - bare i nye lokaler, fortæller Daniel Bach.

Annonce

Mærker et nyt koncept

Det ny navn og ny koncept, som venter i Brænderigården, ønsker makkerparret ikke at afsløre endnu.

Men flytningen betyder et farvel til navnet Bubblelabs og til det særlige koncept, hvor iværksætterne kalder sig selv for professorer og deres kontorfællesskab for et laboratorium.

- Bubblelabs ​ er noget helt unikt, og det vil være forkert at tage det med til nye rammer. Når vi kommer ind i de nye lokaler, er det noget andet, vi mærker, og vores kreative hjerner begynder straks at bygge et koncept op omkring det. Koncept og indentitet skal passe til rammer og muligheder, forklarer Daniel Bach.

- Det nemmeste ville selvfølgelig være bare at flytte Bubblelabs, men vi brænder for at skabe nyt, så det kan vi slet ikke lade være med, når vi mærker mulighederne i de nye rammer, tilføjer han.

Han understreger samtidig, at hele Bubblelabs har været glad for at bo i den gamle arrest i Rådhusgade.

- Den har været fundamentet for et helt unikt fællesskab, som vi både kan takke beboerne for og ikke mindst Per Hansen fra Ejendomsselskabet Casa, som hjalp os med lokalerne i sin tid, siger Daniel Bach.

Annonce

Corona-krise kickstartede ideen

Tankerne om flytning kom i forlængelse af corona-krisen, fortæller han.

- Da Mette Frederiksen i marts sagde, at vi skulle blive hjemme, var der mange erhvervsdrivende, der holdt vejret med uvisheden om, hvad det kom til at betyde. Det oplevede vi også selv i vores bureau, hvor mange ting blev sat på pause i nogle uger. Vi har heldigvis fået drøn på igen, men når det gælder kontorfællesskabet, oplevede vi, hvordan flere af de selvstændige fik revet tæppet væk under sig. Det betød, at vi mistede nogle af lejerne, som enten lukkede eller blev nødt til at skære på udgifterne.


Beboerne skal ikke bare bruge et skrivebord, det har de derhjemme. Kernen er fællesskabet, netværk og sparring.

Daniel Bach


- Det vækkede tanker hos os. Kontorfællesskabet har aldrig været tænkt som en forretning, vi skulle tjene penge på hver måned. Den løber rundt, men det gør os mere sårbare i en krise. Derfor gik vi sammen med EDC i gang med at se på lokaler, hvor vi kunne skabe nye muligheder, blandt andet med bedre sammenhængskraft i lokalerne, fortæller Daniel Bach.

Annonce

Åben trappe og tagterrasse

Det fandt makkerparret i Brænderigården, hvor en central, åben trappe skaber sammenhæng mellem de to etager, og samtidig er der spændende udendørsfaciliteter i form af en tagterasse, som de kreative sjæle også vil gøre brug af.

- I de nye rammer får vi plads til at åbne for leje af flekspladser. Det har været efterspurgt især i corona-tiden, siger Daniel Bach.

I den gamle arrest har Bubblelabs til huse i flere åbne rum fordelt på to etager, men der er også flere små rum og kroge, og når kun få af beboerne i stueetagen er på kontoret, kan det synes lidt tomt, fortæller Daniel Bach (t.h.) Han og Kevin Refvik er derfor glade for mulighederne i Brænderigården, hvor den centrale trappe skaber åbenhed mellem de to etager. Samtidig glæder de sig over, at det igen er lykkedes at finde rammer, der kan inspirere og skabe smil på læberne for både beboere og besøgende, siger de. Foto: Bubble

Makkerparret kendte både Brænderigården og galleriejeren, der flyttede for godt et år siden, men ingen af dem havde tænkt på at flytte kontorfællesskabet, hvis det ikke havde været for coronaen og de tanker, der fik dem til at afsøge byens lokale-marked.

- Og vi kiggede på en del, men da vi kom i Brænderigården, var det bare wauw. Vi kunne mærke, at det var det rigtige, så vi turde at tage springet, siger Daniel Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce