Annonce
Erhverv

Kelsen Group i Nørre Snede er sat til salg

Fremtiden for småkagevirksomheden Kelsen i Nørre Snede er uvis. Den amerikanske ejer Campbell Soup har sat Kelsen og flere andre virksomheder til salg. Arkivfoto: Peter Hald

Den store småkageproducent Kelsen i Nørre Snede er en af de virksomheder, som den amerikanske ejer vil skille sig af med. Fremtiden er uvis.

Nr. Snede: Småkage-virksomheden Kelsen i Nørre Snede er en af de virksomheder, som ejeren - det amerikanske fødevareselskab Campbell Soup - nu sætter til salg. Ifølge netmediet FødevareWatch vil Campbell-koncernene fokusere sin virksomhed i Nordamerika. Derfor er de internationale aktiviteter sat til salg. Herunder Kelsen Group. der er den største arbejdsplads i Nørre Snede med omkring 200 medarbejdere.

Hvilken betydning salgs-planerne får for Kelsen i Nørre Snede er indtil videre uvist.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør i Kelsen Group, Brian Rønsholdt, men han kunne ikke komme med mange udtalelser eller give nogle bud på, hvad der nu skal ske.

- Det kan jeg ikke sige noget om. Politikken i koncernen er den, at der kun er én i koncernen, der udtaler sig, og det er en, der sidder i Australien, siger Brian Rønsholdt.

Kelsen Group har været inde i overvejelser om at udvide produktionen i Nørre Snede, men hvor de planer lander nu, kan man kun gisne om.

Kelsen, der på landsplan har 350 medarbejdere, har i mange år været den største arbejdsplads i Nr. Snede.

Campbell Soup planlægger som nævnt at sælge sine internationale aktiviteter og lader også døren stå åben over for et salg af hele virksomheden, skriver avisen Wall Street Journal.

Annonce

Tal fra Kelsen

Kelsen Group tjente i finansåret 2016/2017 277 millioner kroner før skat, hvilket var en fremgang på 65 procent i forhold til samme periode året før.En del af den store forandring de to år imellem handler dog om frasalget af en virksomhed.

Omsætningen udgjorde i regnskabsåret 986 mio. kr., hvilket var mindre end året før, men nogenlunde på niveau med de foregående regnskabsår.

Skiftende ejere

Nr. Snede-virksomheden Kelsen har haft flere ejere, siden Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) tilbage i 1980'erne købte en ejerandel i Kelsen og derefter fusionerede selskabet med konkurrenten Bisca i år 2000.

I årene efter forsøgte man uden held igen at sælge den samlede virksomhed, og i 2004 blev den så splittet i to selvstændige selskaber.

I årene efter 2004 sad den tidligere Parken-formand Flemming Østergaard som bestyrelsesformand i Kelsen, der kom i økonomiske uføre, inden Flemming Østergaard røg ud, og Kelsen havde held med en få skuden vendt.

I 2013 købte Campbell Soup for 1,5 mia. kr. ejerskabet i Kelsen af Maj Invest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frisøren har været savnet

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce