Annonce
Horsens

Kedelig smitte-rekord i Horsens og flere sogne i farezonen: Få overblikket over corona-udviklingen her

Uge 44 satte med 258 konstaterede coronasmittede en kedelig rekord i Horsens Kommune. Noget tyder på, at udviklingen fortsætter, for indtil videre er smittetallene ligeså høje i denne uge. Arkivfoto: Morten Pape
Uge 44 bød på det højeste antal corona-smittede i Horsens Kommune hidtil, og det kan blandt andet ses i en række sogne, der er tæt på at krydse tre kritiske grænser.

Horsens: Det er næppe gået nogens næse forbi, at corona-smitten igen buldrer derudaf, og det med stor sandsynlighed igen bliver tid til at finde coronapas og håndsprit frem.

I sidste uge blev der i Horsens Kommune konstateret 258 smittetilfælde, og det er det højeste antal på én uge - fra mandag til søndag - nogensinde. De 51 positive prøver, der blev afleveret af horsensianere i onsdags, er også det højeste antal på én dag.

Nogen steder kommer coronapas og mere håndsprit måske mere belejligt end andre, for et kig på smittesituationen i Horsens Kommunes sogne viser, at flere er tæt på at krydse de kritiske grænser, hvor der anbefales - men ikke påkræves - at sætte ind med særlige tiltag.

Annonce

Der vil ikke tale om en lige så markant lokal nedlukning, som ramte Sønderbro Sogn tidligere på året, men tiltagene er blandt andet mere opdeling og afstand i skoler og på dagtilbud samt en anbefaling om minimum to ugentlige tests for ikke-vaccinerede over otte år.

Sådan kan det blandt andet blive i Hovedgård-området, hvis ikke udviklingen vendes.

Flere sogne i farezonen

Vedslet og Kattrup sogne har for høje positivprocenter og ligger lige på hver sin side af grænsen for incidenstallet. Begge ser dog ud til at være fredet, fordi indbyggertallet er så lavt. Der skal mere end 20 konstaterede smittede den seneste uge til, og de to sogne ligger på fem og fire.

Ørridslev Sogn har til gengæld 25 smittede den seneste uge, og positivprocenten er på 3,79, hvilket også overstiger grænsen på 3,0. Incidenstallet lyder på 802, og runder det 1000, opfylder sognet alle tre kriterier - og så lyder anbefalingen fra sundhedsmyndighederne, at førnævnte tiltag med flere iværksættes.

Smitte-grænser for sogne

Hvis et sogn overskrider tre grænseværdier for corona-smitte på samme tid, anbefales det af sundhedsmyndighederne at iværksætte en række tiltag for at stoppe smitten. Grænserne er:

- 1.000 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere

- mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage

- en positivprocent på mindst 3 pct.

Alle tre grænseværdier måles over den seneste uge, og opfyldes de alle tre, skal der gå en uge, hvor en af dem ikke er opfyldt, før tiltagene kan fjernes igen.

Tiltagene er blandt andet mere opdeling og afstand i skoler og dagtilbud samt en anbefaling om to ugentlige tests for ikke-vaccinerede over otte år.

Sønderbro Sogn og Klostersogn overskrider også begge grænserne for positivprocent og antal smittede den seneste uge, men her skal der en del flere smittede til, før incidenstallet bliver for højt.

Annonce

To aldersgrupper stjæler fokus

Generelt er der smittede i næsten alle sogne i Horsens Kommune med flest i Horsens-, Hovedgård- og Brædstrup-området.

Særligt aldersgrupperne 6-11 år og 20-39 år boner ud i graferne fra Statens Serum Institut.

Den mest sandsynlige forklaring er, at førstnævnte gruppe ikke er vaccineret, og derved smitter meget - mens den anden gruppe delvist er deres forældre, som trods vaccine godt kan blive smittet af børnene. Delvist er 20-39-gruppen også unge mennesker, som i hele corona-perioden generelt har været mere smittet end resten af befolkningen.

Blandt de 276 smittede i Horsens Kommune den seneste uge - registreret fra onsdag til tirsdag - er 41 i aldersgruppen 6-11 år, mens 101 er i den noget bredere gruppe 20-39 år.

I optællingen for det seneste døgn, som blev offentliggjort tirsdag klokken 14, er der fundet 34 nye smittetilfælde.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce