Annonce
Hedensted

KD har ingen foretrukken borgmesterkandidat: Kan pege på både S, V og DF

I jagten på mest mulig indflydelse låser Kristendemokraterne sig ikke fast på, om de vil hjælpe en blå eller rød borgmester til magten.

Hedensted: Når Kristendemokraternes vælgere på valgdagen sætter deres kryds ud for bogstavet K, er det umuligt på forhånd at sige, om det bliver forvaltet mod at få en blå eller rød borgmester.

Det ligger fast, efter det lokale parti har valgt en strategi, hvor de først under forhandlingerne om konstitueringen vil se, hvilken vej vinden blæser.

En strategi, der også blev brugt under seneste kommunalvalg, hvor partiet reelt set endte som kongemager, da man sad på det afgørende mandat, der hjalp Kasper Glyngø (S) til magten.

Annonce
Birgit Jakobsen (KD) vil ikke pege på nogen borgmesterkandidat forud for valget. Foto: Mads Dalegaard

- Vi lader vælgerne gå til stemmeurnen, og så ser vi på mandatfordelingen, hvor vi kan få mest magt og indflydelse. Vi er et lille parti, så der er behov for den frihed i stedet for at låse os fast. Nu holder vi mulighederne åbne til at få mest af vores politik ført igennem - og det er der ikke noget nyt i, siger spidskandidat Birgit Jakobsen.

Med andre ord; en stemme på KD kan også de facto være en stemme på både Kasper Glyngø, Ole Vind (V) eller Hans Kristian Skibby (DF) som borgmester.

Det er vigtigt at pointere, at det er vælgerne, der sætter dagsordenen - og så forvalter vi den efter bedste evne til at få ført så meget KD-politik igennem som muligt.

Birgit Jakobsen, Kristendemokraterne

Fortjener jeres vælgere ikke at vide, hvorvidt deres kryds går til at få valgt en rød eller blå borgmester?

- Jeg synes ikke, det er en USA-valgkamp med to skarpe fløje. Vi går ind for at samle byrådet og skabe brede forlig, som jeg også oplever, vi lige nu gør det i det daglige byrådsarbejde. Vi er her til gavn for borgerne i Hedensted Kommune - og det klarer vi bedst uden at stå stejlt på farver eller bogstaver, siger Birgit Jakobsen.

Kristendemokraterne har været repræsenteret i byrådet i hver periode siden kommunesammenlægningen. De første perioder med forhenværende viceborgmester Fridtjof Stidsen, og siden hans tilbagetræden i 2013 i skikkelse af Birgit Jakobsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce