Annonce
Odder

Kattegatforbindelse: Vejdirektoratet ser på andet end motorvej til Horsens

Vejdirektoratet holder et online informationsmøde, hvor interesserede kan høre om de mange mulige linjeføringer for en Kattegatforbindelse. og selv om der står motorveje på kortet, kan man godt tænke sig, at der bliver lavet en anden type vej. Ilustration: www.kattegat.dk
Vejdirektoratet holder online informationsmøde, mens Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdeling vil hjælpe med at lave en forening mod en fast forbindelse.
Annonce

Odder: Det er ikke sikkert, at bilister en gang i fremtiden kan køre på motorvej hele vejen fra Horsens og ud til en bro over Kattegat.

- Vi kigger også på andre forslag end motorveje ned mod Horsens. Det kunne være en motortrafikvej. Noget tyder på, at der ikke er helt så mange biler, og tingene skal passe sammen. Hvis der kører 8000-10.000 biler, er det måske ikke rimeligt at anlægge motorvej, så vi undersøger andre vejstandarder, siger Ulrik Larsen fra Vejdirektoratet.

Han er projektchef og dermed ansvarlig for de foreløbige undersøgelser, som myndighederne er i gang med at lave. Sammen med Sund og Bælt og Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen havde Vejdirektoratet planlagt at holde et informationsmøde i Odder.

Annonce

Lyt med og spørg

På grund af coronasituationen er mødet blevet lavet om til et online-møde, som holdes mandag 5. oktober. På mødet kan man både lytte og via en chat-funktion stille spørgsmål.

- Det er første gang, vi er ude og fortælle om projektet i offentligheden. Vi vil informere om, hvad vi har lavet, og hvad de foreløbige resultater er, siger Ulrik Larsen.

Der er afsat 60 millioner kroner til forundersøgelser, og de foreløbige resultater kan ses på kattegat.dk. Det er også her, interesserede kan finde et link til online-mødet.


Vi er godt klar over, at alle de streger skaber nogle usikkerheder rundt omkring .

Ulrik Larsen, projektchef, Vejdirektoratet


Vejdirektoratet kigger på vejforbindelserne, Sund og Bælt undersøger strækningen fra kyst til kyst inklusive Samsø, mens Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen ser på jernbanen.

Ud af de foreløbige undersøgelser kan man se, at der bliver arbejdet med to mulige scenarier for, hvor en forbindelse kan ramme Jylland. Enten nord for Hou eller omkring Gyllingnæs. Herfra skal der laves vejforbindelser ud til motorvejen syd for Aarhus og nord for Horsens. Det fremgår af kort, der ligger på www.kattegat.dk.

Annonce

Klar over usikkerhed

- Vi håber at snævre løsningsmulighederne lidt ind. Vi er godt klar over, at alle de streger skaber nogle usikkerheder rundt omkring - og det er et generelt problem med vores planlægningsundersøgelser. Planen er, at vi er færdige med forundersøgelserne med udgangen af 2021, og så afleverer vi tingene til ministeren. Hvis man skal videre, skal der også laves en VVM-undersøgelse, siger Ulrik Larsen.

Danmarks Naturfredningsforening i Odder er imod en Kattegatforbindelse, og DN Odder har selv planlagt et møde. Borgmester Uffe Jensen (V) har sagt ja til at komme, og arrangørerne håber at få repræsentanter fra Samsø og Røsnæs på Sjælland med til mødet.

- På et tidspunkt forlader borgmesteren os, og så håber vi, at vores møde fører til, der bliver lavet en lokalforening mod Kattegatforbindelsen. Men det bliver ikke i DN Odder-regi, siger Ib Salomon, der formand for DN's afdeling i Odder.

Annonce

Vil mødes i Pakhuset

Mødet skal efter planen holdes tirsdag 20. oktober i Pakhuset.

- Som det ser ud nu, gennemfører vi mødet i Pakhuset. Men der må kun være 80 deltagere, så vi bliver nødt til at indføre tilmelding, og vi skal føre en liste over, hvem der er tilmeldt. Der kommer et link med tilmelding på vores hjemmeside og facebookside, siger Ib Salomon.

DN Odder har lavet en pjece og kommer i den selv med et bud på, hvordan Kattegatforbindelsen sandsynligvis vil blive placeret. Den går i land ved Dyngby, og herfra skal en firesporet motorvej og en dobbeltsporet jernbane forbinde den nye bro med motorvej og jernbane ved Hørning. Desuden skal der laves en ny hovedvej med to-tre spor fra Dyngby til Gedved, forudser DN Odder.

Politisk er der ikke besluttet noget om, hvordan linjeføringen skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce