Annonce
Odder

Kattegatforbindelse: Tilhængere fra øst og vest er samlet

Tilhængere af en fast forbindelse over Kattegat har samlet sig i den nye forening Kattegatforbindelse - JA TAK. Illustration: Kattegat.dk
Forening anerkender, at der skal tages hensyn til natur og Natura 2000-områder.

Odder: Det vil gavne i øst og vest, hvis der kommer en bro over Kattegat. Det mener medlemmerne i en nystiftet forening, og det bliver afspejlet i bestyrelsen.

- Der er tre bestyrelsesmedlemmer fra Vestsjælland og tre fra Østjylland. Det er jeg godt tilfreds med, det passer godt med vores formål, foreningen har et bredt og alment formål om at arbejde for Kattegatforbindelsen, siger Niels Baj Rye.

Han bor i Odder, og det er ham, der har taget initiativ til at stifte foreningen. I bestyrelsen er der også medlemmer fra Horsens, Mårslet og tre fra Kalundborg-området, og der er foreløbig omkring 30 medlemmer.

Annonce

- Men vi har også Facebook-side med omkring 300 interesserede, og jeg er sikker på, at den bliver et stort rekrutteringsgrundlag for os. Men vi skal lige have på plads, hvordan man melder sig ind hos os, siger Niels Baj Rye.

Vil oplyse

Den nye bestyrelse mangler stadig at mødes for at vælge formand og beslutte, hvordan der skal arbejdes videre. Foreningen har fået navnet Kattegatforbindelsen - JA TAK, og formålet er at oplyse og debattere.

Desuden har foreningen et princip om, at den vil have nuancer og saglige argumenter frem i lyset og tage skeptikere og modstandere seriøst.

- Der er forskellige typer modstand. Nogle siger, at tilhængerne kun tager hensyn til velstand. Andre ser det som københavneri. Men der er en række modstanderargumenter, som der kan være noget rigtigt i. Spørgsmålet er, hvor meget man vægter dem, siger Niels Baj Rye.

- Vi forsøger at tage de argumenter ind. Når man anlægger en bro, er der noget at tage hensyn til, såsom naturværdier og Natura 2000-områder. Vi har ikke fokus på vækst for enhver pris, det er et lidt karikeret billede, som vi ikke føler os ramt af. Vores forening består heller ikke af toppen af erhvervslivet, den er bredt forankret med borgere i forskellige faggrupper, tilføjer Niels Baj Rye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce