Annonce
Odder

Kattegat-undersøgelse bliver forsinket: Modstandere håber, at nye beregninger vil gøre fast forbindelse mindre spiselig

Der kommer ikke en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat i år. Undersøgelsen er blevet udskudt, fordi der skal laves nye beregninger, oplyser Transportministeret. Illustration: Kattegat.dk
En ny, stor trafikaftale fra juni medfører, at der igen skal regnes på trafiktallene i en Kattegatforbindelse.

Odder: Er der brug for at lave en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland? Det spørgsmål har fået en række nye mellemregninger, og derfor bliver en indledende undersøgelse forsinket. Det skaber glæde og forhåbninger hos en af modstanderne.

- Jeg vil håbe, at rentabiliteten bliver lavere, end man først har antaget, så vi nærmer os et sted, hvor man kan spørge, om det her nu også er det rigtige at gøre, siger Finn Vesterlund.

De aftaler, man har lavet, vil få konsekvenser for trafikken.

Finn Vesterlund, formand for Østjyder mod Kattegatforbindelsen

Han er formand for foreningen Østjyder mod Kattegatforbindelsen, der ligesom alle andre forventede at se en færdig undersøgelse af projektet inden nytår.

Annonce

Infrastrukturplan forsinker undersøgelser

Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafikstyrelsen har fået 60 millioner kroner til at lave en forundersøgelse, men nu har Transportministeriet meldt ud, at den bliver forsinket. Den skulle ellers have været klar inden nytår, men nu forventes den først at blive færdig næste forår.

I juni blev der lavet en stor aftale om Infrastrukturplan 2035, som afsætter et stort milliardbeløb til at sætte skub i en række projekter i Danmark. Det er en midtjysk motorvej, bro nummer tre over Limfjorden og en kraftig udvidelse af E45 mellem Kolding og Aarhus.

Forsinkelsen skyldes, at flere  projekter i infrastrukturplanen kan få betydning for den forventede trafik på en mulig fast forbindelse over Kattegat

- De aftaler, man har lavet, vil få konsekvenser for trafikken på en eventuel Kattegatforbindelse. Så jeg håber, at forsinkelsen betyder, at man vil have de tal og de konsekvenser med. Det vil være med til at påvirke antallet af brugere, så det måske ikke er så mange som først forventet, mener Finn Vesterlund.

Kom på andre tanker

Han håber, det vil betyde, at tilhængerne af en fast forbindelse kommer på andre tanker.

Sammen med tre andre modstander-foreninger på Samsø, Asnæs og Røsnæs har Østjyder mod Kattegatforbindelsen lavet et partsindlæg i debatten i form af en grønbog, der er sendt til alle relevante politikere. Desuden holdt modstanderne for nyligt en høring på Christiansborg.

Forsinkelsen af forundersøgelserne kan dog betyde, at debatten om en fast forbindelse over Kattegat ikke bliver så stor en del af efterårets valgkamp til byråd og regionsråd, som nogle har forventet. Det gør ifølge Finn Vesterlund ikke så meget.

- Kommunalvalg og regionsrådsvalg bør præges af klima og miljø, og hvordan vi skal håndtere det. Politikerne må forholde sig til, hvordan vi skal klare det, når der kommer krav om, at vi skal reducere vores CO2-udledning. Det bliver interessant at følge med henblik på, om man kan nå alt det, mener Finn Vesterlund.


Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Hedensted

20 unge mennesker affyrede fyrværkeri og kanonslag: Politiet kaldt ud til banegård fredag aften

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Annonce