Annonce
Horsens

Katrine fik Muskelsvindfondens nye pris for at tale om det uperfekte liv

Forfatter Katrine Quorning var en glad modtager af Pærfektprisen. Her er hun omkranset af Mette Nissen, som gennem 10 år har arbejdet som frivillig for Muskelsvindfonden, og formand Søren Toftgaard Jespersen. Foto: Tor Birk Trads
Muskelsvindfonden uddelte sin nye pris, Pærfekt-prisen, til forfatter fra Horsens for at sætte ord på en opvækst i en familie med alkoholproblemer.

Horsens: Forfatter Katrine Quorning, som kommer fra Horsens, fik onsdag en dejlig overraskelse, da hun på et møde i byen fik overrakt Muskelsvindsfondens nye Pærfekt-prisen.

Hun fik prisen for sit Projekt Flaskebørn, hvis mål er at gøre op med den følelse af skam, som nogle børn føler, fordi de er vokset op i en familie, hvor en eller begge forældre har et alkoholproblem. Forfatter Katrine Quorning får den nye pris, hvor der følger en check med på 10.000 kroner, fordi hun netop tør tale om det uperfekte liv.

Katrine Quorning er selv vokset i en familie med alkoholproblemer. I dag tager hun rundt på skoler og gymnasier landet over med Projekt Flaskebørn for at holde foredrag om emnet.

Annonce

Opgør med det perfekte

Projektet blev udvalgt som modtager af den nye pris blandt mere end 50 indstillinger. Prisen blev overrakt af Mette Nissen, som er en af foreningens mange, garvede frivillige.

Hun overrakte prisen sammen med Simon Toftgaard Jespersen, der er formand for Muskelsvindfonden. Herfra er formålet med Pærfekt-prisen et opgør med det perfekte. Derfor går prisen til et projekt, der gør det acceptabelt at være uperfekt.

- Vi ønsker at flytte grænserne for, hvad folk tror er "normalt". Den mission harmonerer perfekt med Projekt Flaskebørn, og derfor hylder vi projektet med denne pris, lød det fra formanden ifølge foreningens pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

112

Tricktyve fulgte efter 76-årig og smadrede hendes bilrude

Annonce