Annonce
Hedensted

Kathrine efter X Factor: Jeg har slet ikke følt en tomhed endnu

Det er næsten tre måneder siden, at Kathrine Ørnfelt vandt X Factor med sin gruppe Place on Earth. Siden har haft travlt og været meget i København for at indspille en ep og været rundt i landet for at spille koncerter. - Selvom jeg har meget at se til, er det vigtigt at huske, at alt det her er en gevinst, siger hun. Foto: Michael Svenningsen

I starten af april vandt Kathrine Ørnfelt X Factor med sin gruppe Place on Earth. Siden har hun været i Los Angeles og haft travlt med skole, indspilning af tre nye singler og koncerter.

Rårup/Horsens: For snart tre måneder siden kunne 19-årige Kathrine Ørnfelt og hendes gruppe Place on Earth juble, da de vandt X Factor. Siden har hun haft travlt med både skole og musikken.

- Jeg har fået fortalt, at deltagere efter X Factor tit oplever en tomhed, men den har jeg slet ikke følt endnu. Jeg har ikke haft meget alenetid, og mine dage er fyldt helt op, men det har jeg selv valgt, siger Kathrine Ørnfelt, der kommer fra Rårup, men som bor i Horsens.

Annonce

Det er megafedt at komme rundt i landet, for folk har været så søde. Og så er det fedt at stå på scenen med Andreas og Mille. Jeg kunne ikke have ønsket mig bedre, og det ville have været nederen uden dem. Lige nu ses vi mest kun, når vi skal indspille ep og give koncerter, men vi hygger os. Jeg er sikker på, at når alt har lagt sig, kommer vi stadigvæk til at ses.

Kathrine Ørnfelt, X factor-vinder med Place on Earth 2018
Kathrine Ørnfelt kan godt mærke, at hun er blevet et kendt ansigt. Engang oplevede hun bl.a. en episode i toget: - Jeg var på vej til København, hvor jeg sad i stillezonen, fordi jeg gerne ville lave lektier. I togvognen ved siden af var der en hel 8. klasse, som bare stod foran døren og kiggede ind. Jeg turde ikke falde i søvn, for tænk nu, hvis de tog billeder af mig, mens jeg sov, griner hun og understreger, at hun kun har oplevet, at folk er søde. Foto: Michael Svenningsen

Privatundervisning i Los Angeles

Et par dage efter sejren i begyndelsen af april pakkede Kathrine Ørnfelt sin kuffert og rejste til Los Angeles i USA i en uge sammen med Mille Hassenkam og Andreas Kruse. En tur, der var præmien for at vinde X Factor.

Her fik de privatundervisning af Richy Jackson, der er Lady Gagas koreograf og visuelle instruktør, og sangtræning hos Eric Vetro, som bl.a. er "vocal coach" for Katy Perry og Ariana Grande.

- Det var meget sjovt at prøve, og vi fik hver især, men også som gruppe, nogle værktøjer, f.eks. hvordan vi holder vores stemmer vedlige, vi kan bruge fremover. Derudover sagde koreografen til en af timerne, at vi selv skulle skrive en sang, som vi skulle danse til, og det har vi ikke prøvet før. Vi fik en halv time til at skrive et vers og et omkvæd, og det gik megagodt, for vi havde et godt samarbejde, fortæller Kathrine Ørnfelt.

Derudover var der også tid til at opleve byen. Kathrine Ørnfelt fortæller, at specielt hun og Mille Hassenkam gik meget i genbrugsbutikker, som bliver kaldt thrift shops, hvor de shoppede en masse.

- Mille var nødt til at smide halvdelen af det, hun havde med i kufferten, ud, så der var plads til alt det nye, griner Kathrine Ørnfelt.

23. juni spillede Place on Earth til sankthans på Storstranden. Kathrine Ørnfelt fortæller, at Mille Hassenkam kom nogle timer inden, så de kunne få lavet den samme tatovering af en båd: - Det er noget, vi har snakket om længe. Vi har valgt at få lavet en båd, fordi vi var så meget på Thomas Blachmans husbåd, og det er for at mindes den tid, siger Kathrine Ørnfelt. Foto: Michael Svenningsen

Tilbage på skolebænken

Efter turen til Los Angeles skulle Kathrine Ørnfelt tilbage på skolebænken på Horsens Gymnasium, hvor hun går i 2.g. Under X Factor prøvede hun at lave sine lektier og afleveringer, så godt som hun kunne, men jo længere ind i programmet hun kom, jo sværere blev det at få tid til det.

Place on Earths coach Thomas Blachman stillede højere krav, og det samme gjorde gruppen selv, så den lavede ikke andet end at øve. Derfor var det også noget hårdt for Kathrine Ørnfelt at komme tilbage.

- Det var sindssygt mærkeligt at starte igen. Den allerførste dag havde jeg fire forskellige fag, og jeg tænkte bare. "Ah, pis", for jeg var jo bagud. Men mine klassekammerater var så søde, og det var lærerne også, siger Kathrine Ørnfelt.

Hun skulle dette gymnasieår afslutte fem fag, og da lærerne ikke har haft mulighed for at dømme Kathrine Ørnfelt ordentligt i forhold til årskarakterer, havde hun aftalt med skolen, at hun skulle op i mundtlig eksamen i fire ud af fem fag, hvorimod hendes klassekammerater skulle op i to.

- Det har været hårdt, og jeg har haft travlt, fordi jeg har skullet læse tre måneders pensum op, men det er gået fint, så det er fedt, siger Kathrine Ørnfelt, der i sidste uge var oppe i religion, som var hendes sidste eksamen, og den gik godt. Inden hun kan gå helt på sommerferie, skal hun skrive SRO, der er en større skriftlig opgave i 2.g.

Kathrine Ørnfelt har fået meget ud af at være med i X Factor. Hun fortæller, at det bedste har været at have fået en masse bekendtskaber, og at hun har lært inspirerende og kreative mennesker at kende. Foto: Michael Svenningsen

Indspilning af ep og koncerter

Det er ikke kun hverdagene med skole, der har været travle for Kathrine Ørnfelt. Også weekenderne har været fyldt op, specielt med ture til København, hvor hun og Place on Earth er i gang med at indspille en ep, der kommer til at indeholde tre nye singler og vindersangen Young, som gruppen sang i finalen.

Planen var, at den skulle udgives snart, men det bliver først i sensommeren, fortæller Kathrine Ørnfelt. Grunden er, at de tre gruppemedlemmer selv har valgt at skrive og komponere sangene, hvor Sony ellers plejer at hyre en sangskriver.

- Vi vil gerne lave musik, som passer til os og som vi kan stå inde for. Sangene kommer til at handle om noget, vi alle tre kan relatere til, og det skal nok blive fedt, siger Kathrine Ørnfelt, som sammen med Mille Hassenkam og Andreas Kruse har været rundt forskellige steder i landet for at give koncerter. Bl.a. på Færøerne, i Aarhus, København og på Storstranden i Juelsminde til sankthans.

- Det er megafedt at komme rundt i landet, for folk har været så søde. Og så er det fedt at stå på scenen med Andreas og Mille. Jeg kunne ikke have ønsket mig bedre, og det ville have været nederen uden dem. Lige nu ses vi mest kun, når vi skal indspille ep og give koncerter, men vi hygger os. Jeg er sikker på, at når alt har lagt sig, kommer vi stadigvæk til at ses, siger Kathrine Ørnfelt.

Under X Factor havde Kathrine Ørnfelt og hendes gruppe Place on Earth Thomas Blachman som coach. Hun fortæller, at de i denne uge skal se ham igen. Derudover fortæller hun, at det var hårdt, men meget inspirerende at arbejde sammen med ham: - Han var megagrineren og meget ærlig. F.eks. kunne han godt finde på at sige: "Du synger pissefalsk lige nu", og så sagde man bare okay. Han springer over det overflødige og skærer ind til benet med det samme, og det er fedt, siger hun. Foto: Michael Svenningsen

Glæder sig til 3.g

Om Kathrine Ørnfelt skal leve af musik, ved hun ikke, og hun tager fremtiden, som den kommer. Lige nu glæder hun sig bare til at få sommerferie, hvor hun måske skal på en afbudsrejse med sin veninde, og ellers står den på Smukfest i august og Havnefesten i Juelsminde.

Efter sommerferien hedder det 3.g, sidste år på gymnasiet, og det glæder Kathrine Ørnfelt sig rigtig meget til.

- Nu har jeg jo haft rigtig travlt, mens jeg har gået i 2.g, så det bliver godt, at det bliver lidt mere stille og roligt, og at jeg kan være på lige fod med mine medstuderende. Derudover bliver det godt at få mere tid til at være sammen med klassen og at tage til gymnasiefester, for det er vigtigt, at man har lov til at være ung og nyde tiden på gymnasiet, siger Kathrine Ørnfelt.

Da Kathrine Ørnfelt var med i X Factor, boede hun i hele perioden i en lejlighed på Frederiksberg i København sammen med nogle andre af deltagerne: - Jeg savner lejligheden og hele stemningen, og også at bo sammen med de andre. Det var så hyggeligt, siger hun. Foto: Michael Svenningsen
X Factor var en kæmpe oplevelse for Kathrine Ørnfelt, fortæller hun. Men hun synes også, at det er dejligt at være tilbage og være sammen med sine veninder igen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce