Annonce
AC Horsens

Kasper Junker: Prisskiltet er ikke noget problem for mig

Kasper Junker blevet rykket ud på kanten, men topscorerne i Superligaen var kantspillere i sidste sæson, fastslår han. Foto: Ole Nielsen.
- Det var AGF, der fik de mange penge for at sælge mig, ikke mig, siger Kasper Junker, som AC Horsens købte af AGF for 4,5 millioner kroner.

Horsens: Ydmyge AC Horsens overgik sig selv og betalte 4,5 millioner kroner for Kasper Junker i AGF efter otte spillerunder i sidste sæson.

Det har ikke været let for Kasper Junker at løbe rundt med det store prisskilt på ryggen.

Samtidig har han været ene-angriber og har i perioder fået nogle håbløse bolde at arbejde med.

Nu har Bo Henriksen rykket Kasper Junker ud på kanten og sendt Nicolai Brock-Madsen frem for at løbe efter de umulige bolde.

- Det store prisskilt har ikke været noget problem for mig, siger Kasper Junker.

- Husk på, det var penge, AGF fik for at sælge mig. Det var ikke mig, der fik pengene, betoner han.

Kasper Junker var ikke tilfreds med foråret, hvor AC Horsens nåede et grimt bundniveau, men han ser fremad.

- Jeg er frisk og veltrænet, og jeg glæder mig til at komme i gang. Nicolai Brock-Madsen og jeg kender hinanden fra Randers FC, og vi har det alletiders sammen uden for banen.

- Nu er jeg blevet rykket ud på kanten, og jeg har allerede lavet oplæg til flere chancer til Nicolai Brock-Madsen i front. Folk fortæller mig, at jeg får sværere ved at score ude fra kanten, men sidste års topscorere i Superligaen var Robert Skov og Andreas Skov Olsen - og det spillede begge på kanten, siger Kasper Junker.

H

Annonce
- Jeg tror på en god premiere. Vi kan nok ikke holde målet mod de hurtige FC Nordsjælland-spillere, men mit tip er en sejr til AC Horsens på 2-1.

Kasper Junker

I lære som kantspiller

Kasper Junker har mod på at lære at spille på kanten.

- Jeg har altid været angriber og vil gerne målet på de mål, jeg laver, men jeg har også appetit på at udvikle mig på kanten. Jeg har vist, at jeg kan rykke fra forsvarsspillerne ude på kanten, og jeg har lagt op til gode chancer, så jeg er optimist, siger han.

Skiftet fra AGF til AC Horsens.

- Der er stor forskel fra klub til klub. Det er ikke de samme ting, som folk tænker på. For mig er det vigtigt, at jeg har den ugentlige frisag, så jeg kan komme over småskader.

- Jeg ved, der venter os en svær sæson med tre nedrykkere, men vort mål er at komme så langt væk fra bunden, at vi ikke kommer til at tænke på nedrykning. Jeg håber, vi kommer ind i gode stimer, så vi kommer i sikkerhed hurtigst muligt.

- Indimellem har jeg det sådan, at jeg føler, at hovedet er hurtigere end benene...

- Jeg er ikke bekymret over træningsresultaterne. Der var også gode perioder i kampene. Tænk, hvis vi havde vundet alle træningskampene. Så var vi gået på banen som konger, og det havde givet bagslag. Nu ved vi, at vi skal være ydmyge. Det er meget mere motiverende, og vi har en professionel tilgang til tingene i AC Horsens, siger Kasper Junker.

Han bor stadig i Aarhus og kører sammen med Bjarke Jacobsen til træning og kampe i Horsens.

- Jeg møder stadig de gamle venner fra AGF i Aarhus, og vi hygger os sammen. Kampene mod AGF var specielle i starten, men det er de ikke mere. Vi har efterhånden mødte hinanden mange gange, men det er da sjovt at hilse på mine gamle medspillere.

- På søndag venter FC Nordsjælland, og jeg tror på en god premiere. Vi kan nok ikke holde målet mod de hurtige FC Nordsjælland-spillere, men mit tip er en sejr til AC Horsens på 2-1, siger Kasper Junker.

Jeg vil være træner

Kasper Junker, der er søn af den gamle Vejle-kæmper Hans Junker, er fast besluttet på, at han vil være træner, når han stopper som aktiv.

- Det skulle gerne vare i 10 år, men jeg har lært meget af at træne under kapaciteter som Colin Todd, David Nielsen, Glen Riddersholm og Bo Henriksen, og hvis jeg tager det bedste fra dem alle sammen, kan jeg bruge en masse af det, de har lært mig, siger han.

Kasper Junker

Kasper Junker

Født: 5. marts 1994 i Vinding

Ungdomsspiller:

Vinding, FC Djursland og Randers FC

2012-2016: Randers FC

2016-2018: AGF

Kontrakt med AC Horsens 31. august 2018.

Fem U20-landskampe.

Tre U21-landskampe.

Bor i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce