Annonce
Hedensted

Karin er ny leder for to plejehjem: Hun har stor erfaring fra nabokommune

- Jeg kan godt lide at være tæt på ældre mennesker og at få deres tid på plejehjem til at være en god tid. Jeg kan også godt lide udfordringer, siger Karin Emig. Hun tiltrådte som plejehjemsleder i Hornsyld og Rårup 1. februar. Foto: Morten Pape
Karin Emig har arbejdet på plejeområdet i Horsens Kommune i en menneskealder. På Kildevældet og Kirkedal vil hun være en synlig leder.
Annonce

Hornsyld/Rårup: Der bliver terpet navne, studeret arbejdsgange og fordøjet indtryk på Kildevældet Plejehjem i Hornsyld i denne tid.

Her er Karin Emig begyndt som ny leder.

Hun havde første arbejdsdag tidligere på måneden og er godt i gang med også at lære Kirkedal Plejehjem i Rårup at kende.

Ligesom forgængeren Dorthe Kjær Iversen skal hun lede begge steder.

- Jeg har været på begge plejehjem, set faciliteterne og er blevet taget rigtig godt imod. Det har været rigtigt positivt, siger Karin Emig.

Hendes introduktionsprogram er tætpakket, men i ugen, hvor mange holder vinterferie, er der luft i kalenderen til avisen, som besøger hende på Kildevældet.

Det er Karin Emigs plan at bruge tre arbejdsdage ugentligt på stedet og to dage i Rårup, hvor plejehjemmet er noget mindre.

- Jeg har det fint med at skulle være leder to steder på én gang. Jeg har prøvet det før og skulle gerne få lavet en struktur, så man ved, hvornår jeg er det ene og det andet sted, siger hun.

Jeg har det fint med at skulle være leder to steder på én gang. Jeg har prøvet det før og skulle gerne få lavet en struktur, så man ved, hvornår jeg er det ene og det andet sted.

Karin Emig, leder, Kildevældet og Kirkedal

Annonce

Tid til et skift

Karin Emig er uddannet sygeplejerske og har 29 års erfaring fra plejeområdet i Horsens Kommune, hvor hun har været leder i 20 år.

Da hun så stillingsopslaget i Hedensted Kommune, tænkte hun, at ”den skal jeg da søge”.

- Jeg har været leder i Horsens i en masse år. Det skulle være nu, hvis der skulle ske noget nyt med en gammel kone som mig, siger den 58-årige med et smil på læben og uddyber:

- Jeg vil gerne prøve en anden organisation og se om det, jeg kunne i Horsens, er noget, jeg også kan i Hedensted, hvor man får tingene til at køre på en anden måde.

Hvad er anderledes?

- Den helt store forskel er, at der er kortere vej rundt i organisationen her. Der er færre led, svarer Karin Emig.

Annonce

Vil være synlig

Det er ikke hendes plan at vende op og ned på plejehjemmene, hverken det i Hornsyld eller Rårup.

- Jeg har indtryk af, at det kører supergodt. Det bærer præg af, at der har været en stabil og velfungerende ledelse, så der er ikke grund til at lave en masse om, siger Karin Emig.

Hun vil stå for åbenhed og tryghed. Synlighed bliver også en prioritet.

- Jeg håber, jeg kan finde tid til at slå mig ned ved bordene og få en kop kaffe med beboerne og også de pårørende. Jeg vil ikke være en galionsfigur i periferien, siger lederen.

Karin Emig

  • Uddannet sygeplejerske fra Vejle Sygeplejeskole. Har en diplomuddannelse i ledelse fra VIA Horsens.
  • Arbejdede i Horsens Kommune fra 1991 til 2020. Var leder fra 1999 og frem.
  • Er opvokset i Horsens.
  • Bor i Vejle med kæresten.
  • Har tre voksne døtre og et barnebarn.
  • Dyrker fitness, læser bøger, går ture og laver håndarbejde i fritiden.
Karin Emig kan ikke påstå, hun kender meget til Hornsyld og Rårup, men hun er dog kommet i førstnævntes svømmehal med sine tre døtre, da de var små for mange år siden. - Jeg har gået til babysvømning i Hornsyld med alle tre. De havde nogle gode plaskelege, siger hun og griner. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce