Annonce
Læserbrev

Kapacitetsloft er en ommer: Hvorfor skal unge, der har valgt Skanderborg Gymnasium som førsteprioritet, sendes i et gymnasium i Aarhus Kommune?

Det er tåbeligt og mangel på respekt overfor de unge ansøgere. Især når gymnasierne selv havde foreslået en model, der laver en god elevsammensætning uden at lave de voldsomme kapacitetslofter på de populære gymnasier.

Læserbrev: De foreløbige tal for førsteprioritets-ansøgninger tyder på, at over 400 elever ikke kommer ind på drømmegymnasiet i Aarhus og omegn.

Flere hundrede elever skal flyttes til Aarhus Gymnasium (det gamle Langkær Gymnasium og det nye Aarhus Tech) eller Viby, der skal have otte klasser og dermed blive et af Aarhus' største gymnasier.

Dette skyldes, at et flertal i regionsrådet desværre har indført voldsomme kapacitetsloft på de populære gymnasier. Nogle gymnasier reduceres med en klasse for andet år i træk.

Vi er i Dansk Folkeparti enig i, at elevsammensætningen i Aarhus er uholdbar, og derfor støtter vi gymnasiernes eget forslag om de kommende 1. g-klasser maks får 10 pct. elever fra de udsatte boligområder.

Dermed får vi en bedre elevsammensætning, men tager samtidig hensyn til elevernes ønsker til gymnasievalg.

Men hvorfor skal Viby være et at Aarhus' største gymnasier, når kun få har valgt det som førsteprioritet?

Og hvorfor skal vi opretholde et gymnasietilbud på Aarhus Tech, når kun 20 elever har det som førsteprioritet?

Og hvorfor skal unge fra Skanderborg Kommune, der har valgt Skanderborg Gymnasium som førsteprioritet, sendes i et gymnasium i Aarhus Kommune?

Det er tåbeligt og mangel på respekt overfor de unge ansøgere. Især når gymnasierne selv havde foreslået en model, der laver en god elevsammensætning uden at lave de voldsomme kapacitetslofter på de populære gymnasier.

Vi vil derfor appellere til regionsrådet om at kigge på sagen igen og lempe lofterne på de populære gymnasier.

Så er det muligt, at Viby Gymnasium ikke bliver et af det største gymnasier, og det er muligt, at gymnasietilbuddet på Aarhus Tech forsvinder.

Men der vil maksimum være 10 pct. elever fra udsatte områder i de kommende 1.g-klasser, og eleverne får lov at komme ind på deres drømmegymnasium, og de unge i Skanderborg Kommune kan komme på kommunens eget gymnasium.

Steen Thomsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce