Annonce
Kultur

Kanal-krig: Antenneforening varsler ændringer fra nytår

Formanden for Odder Antenneforening, Jørn Bollinger, håber, at de to selskaber i tv-krigen får lavet en aftale. Arkivfoto
Fra nytår er det slut med en at se en række kanaler, medmindre de store selskaber Yousee og Discovery bliver enige.
Annonce

Odder: Fra nytår er det slut med tv-kanaler som Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og de to Eurosport-kanaler. Ind kommer i stedet Viasat Film Premiere, C More First og andre kanaler.

Sådan kan fremtiden blive for kunder hos Odder Antenneforening som følge af tv-krigen mellem selskaberne Yousee og Discovery Network. Krigen førte tirsdag til, at Yousee formelt opsagde sin aftale med Discovery.

- Til det sidste har jeg tænkt, selvfølgelig bliver de enige. Og vi håber meget, at de finder ud af det, for det giver noget støj på linjen. Det er vi trætte af. Folk stemmer jo med fødderne, så hvis de vil have de kanaler, så flytter de, siger Jørn Bollinger, der er formand for Odder Antenneforening.

Foreningen tilbyder tre slags faste tv-pakker i forskellige størrelser samt en bland selv-løsning. Omkring 4100 medlemmer har en tv-pakke, og flest har den store pakke.

Antenneforeningen køber pakkerne hos distributionsfirmaet Yousee, som i et stykke tid har været uenig med Discovery Network. Yousee vil ikke længere have alle Discoverys tv-kanaler med i de faste tv-pakker. I stedet kan de komme med i Yousees bland selv-pakker, lød tilbuddet, som Discovery afviste.

Discovery Network

Discovery har 11 kanaler står bag en række kanaler, blandt andet Kanal 5, der viser kvalifikationskampe til EM og VM for det danske herrelandshold i fodbold.

Dertil kommer Kanal 4, Canal 9, 6'eren samt Eurosport 1 og 2, som viser superligafodbold. Andre kanaler er Discovery Channnel og Animal Network.

Derfor er aftalen mellem de to opsagt med virkning fra 1. januar, og det fik antenneforeningen til at varsle ændringer på sin Facebook-side.

- TV 2 Fri, TV 2 Sport, TV 2 Charlie, TV3 Max og TV3 Sport flytter til pakker med bredere distribution, mens i alt otte kanaler med reklamefri film- og serieindhold fra Viasat og CMore rykker ind i YouSees fuldpakke, skriver foreningen.

Samtidig skriver Odder Antenneforening, at den ser på mulige alternative løsninger. Det kunne være selv at købe programmerne fra Discovery Network.

- Jeg kan ikke se nogen forhindring i, at vi selv går ud, bortset fra at prisen vil stige meget. De vejledende priser for Discovery-pakken, hvis man skulle købe den rent, er 170 kroner inclusive moms pr måned. Men vi håber, at Yousee og Discovery vil mødes igen, siger Jørn Bollinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Horsens For abonnenter

Tre årsager til at vælge Horsens: Derfor bygger DSV Europas største logistikcenter i Lund

Annonce