Annonce
Horsens

Kan vi vente med en ægtepagt til efter brylluppet?

Hvis man skal have skrevet en ægteskabspagt, er det bedst at gøre det inden brylluppet. Foto: Colourbox
Annonce

Vi skal giftes om 14 dage og har i den forbindelse snakket om at få lavet en ægtepagt, da jeg har en stor arv fra min far, som jeg ikke ønsker, at min kommende hustru skal have glæde af, hvis ægteskabet ikke går, og vi skal skilles.

Selvom vi har snakket om det mange gange, er det lidt "en varm kartoffel" og ikke så rart at tale om her før vores bryllup. Kan jeg vente til efter, vi er blevet gift med at bringe det på banen igen?

Annonce

Svar

Der er ikke nogen regler for, hvornår en ægtepagt skal laves. Det kan altså både ske før og efter vielsen. Problemet med at vente til efter brylluppet er, at fra det øjeblik, I bliver gift, er der delingsformue i jeres ægteskab, hvilket betyder, at din kone i realiteten har ret til halvdelen af arven efter din far.

Der skal to til at oprette en ægtepagt, så hvis din kommende kone efter vielsen alligevel ikke synes, det er en god idé med en ægtepagt, kan hun altså godt modsætte sig det, og så har hun ret til halvdelen af din formue.

Hvis du vil være helt sikker på, at du selv beholder arven, vil jeg derfor anbefale jer at få oprettet ægtepagten inden brylluppet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-direktør får Inspirationsprisen: - Jeg kan ikke forandre nogen, men jeg kan inspirere andre til at ændre på sig selv

Horsens

Horsens-pige indkaldt til landsholdet

Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce