Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Kan min varevogn være del af kapital, hvis jeg stifter et nyt selskab?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er håndværker og går med tankerne om at stifte min egen virksomhed. Jeg er klar over, at der er minimumskrav for indskud ved stiftelse af et kapitalselskab, som er den selskabsform, jeg ønsker.

Men jeg har hørt, at man måske kan indskyde en del af beløbet i genstande - er det korrekt? Jeg har nemlig en varevogn, som jeg tænker, kunne være en del af indskuddet. Kan det lade sig gøre?

Svar:

Annonce

Det er helt korrekt, at det er muligt at indskyde andre værdier end kontanter, hvilket kaldes apportindskud. Der er dog nogle betingelser for stiftelse af et kapitalselskab ved apportindskud.

Apportindskuddet skal have en økonomisk værdi og må ikke bestå i pligt til at udføre et arbejde eller levere en tjenesteydelse. Et apportindskud kan f.eks. bestå i en bil, som du nævner.

Desuden skal der udarbejdes en vurderingsberetning, som skal indeholde følgende: (1) en beskrivelse af hvert indskud, (2) oplysning om den anvendte fremgangsmåde ved vurderingen, (3) angivelse af det vederlag, som er fastsat ved overtagelsen, og (4) erklæring om, at den ansatte økonomiske værdi mindst svarer til det aftalte vederlag, herunder den eventuelle pålydende værdi af de kapitalandele, der skal udstedes, med tillæg af overkurs.

Vurderingsberetningen skal udarbejdes af en eller flere uvildige, sagkyndige vurderingsmænd. Desuden skal vurderingsberetningen vedhæftes stiftelsesdokumentet og må ikke være foretaget mere end fire uger før stiftelsesdokumentets underskrivelse. Der er få undtagelsestilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at udarbejde en vurderingsberetning.

Du skal være opmærksom på, at hvis hele eller en del af kapitalen indbetales ved apportindskud, skal hele selskabskapitalen indbetales fuldt ud. Dette er vigtigt, fordi det er til forskel fra indskud ved kontanter, hvor det gælder, at der til enhver tid skal være indbetalt 25 procent af selskabskapitalen, dog mindst 40.000 kr.

Hvis din varevogn har en økonomisk værdi, og du får udarbejdet en vurderingsberetning, burde der ikke være noget til hinder for at indskyde denne som apportindskud, under forudsætning af, at du indbetaler hele selskabskapitalen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce