Annonce
Horsens

Kan man stole på et selskab, der ikke har et cvr-nummer?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto
Annonce

Jeg er ved at skrive en distributørkontrakt, hvor den anden part er et selskab. Jeg har fundet ud af, at det oplyste cvr-nummer ikke stemmer overens med selskabet, men derimod med et andet selskab. Det selskab, jeg skal indgå en aftale med, er ikke registreret nogle steder.

Virker det ikke mistænkeligt, at selskabsnavn og cvr-nummer ikke stemmer overens, og vil en sådan kontrakt ikke være ugyldig?

Annonce

Svar:

Jo, det virker i den grad mistænkeligt. En person/direktør, der hævder, at han kan indgå aftaler på et selskabs vegne indestår for, at han har fornøden fuldmagt. Viser det sig at selskabet slet ikke består, vil personen, der har indgået aftalen på vegne af det ikke-eksisterende selskab, være erstatningsansvarlig over for den skuffede part, i dette tilfælde dig

Dette gælder dog ikke, hvis du ved aftalens indgåelse vidste eller burde vide, at selskabet ikke bestod. Du bør naturligvis bede din måske kommende forretningspartner om en forklaring, inden du laver en aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce