Annonce
Brevkasse

Kan jeg kræve for meget udbetalt løn tilbage?

Bliver man syg i sin ferie, kan der blive tale om, at man kan få erstatningsferie. Foto: Colourbox
Annonce

Jeg har lige erfaret, at min bogholder ikke har haft helt styr på, hvad mine ansatte tjener og deres tillæg. Vedkommende er derfor kommet til at udbetale for meget til en række medarbejdere. Hos nogle er det et par hundrede kroner, og hos andre snakker vi flere tusinde kroner.

Kan jeg kræve, at de betaler pengene tilbage?

Annonce

Svar

Det er udgangspunktet i dansk ret, at har man betalt for noget, man ikke skulle betale for eller har man betalt mere, end man skulle, har man ret til at kræve pengene tilbage. Der er dog kun tale om et udgangspunkt, og ét som da også ofte fraviges.

Netop når det kommer til for meget udbetalt løn, er adgang til tilbagesøgning særligt begrænset. Det skyldes, at lønmodtageren anses for værende den "svage" part i et ansættelsesforhold, og at det er arbejdsgiverens ansvar at holde styr på lønudbetalingerne.

Når det skal vurderes, om der foreligger ret til tilbagesøgning, må det først vurderes, hvem fejlen skyldes.

Her er det klart din virksomheds fejl og ikke dine medarbejderes, at der er ubetalt for meget løn. Dette taler imod at indrømme dig ret til tilbagesøgning.

Et andet væsentligt moment er, om modtageren af beløbet kan siges at være i god tro. Her får beløbets størrelse stor betydning. Er der tale om et mindre beløb, vil medarbejderen formentlig ikke opdage, at der er udbetalt for meget.

Ydermere vil en timelønnet medarbejder, hvis løn er varierende, ikke lige så nemt opdage, at beløbet er forkert, som en medarbejder, der hver måned får udbetalt det samme beløb, og som pludselig får udbetalt mere.

I en dom fra 2006 havde en lønmodtager igennem fire år sammenlagt fået ca. 100.000 kr. for meget i løn. Der var løbende sket reguleringer i lønmodtagerens løn, og lønudbetaling var ikke ledsaget af en specifikation. På den baggrund kunne arbejdsgiveren ikke kræve pengene tilbagebetalt.

I en anden dom fra 1989 var lønmodtageren gået to timer ned i tid, men fik fortsat udbetalt løn svarende til den oprindelige arbejdstid. Heller ikke her kunne arbejdsgiveren kræve pengene tilbage. I en dom fra 1988 havde arbejdsgiveren derimod et krav på tilbagesøgning, da der var udbetalt løn for fuld tid, selvom lønmodtageren kun arbejdede halv tid.

Du kan altså kun få adgang til tilbagesøgning, hvis nogle af medarbejderne har fået så meget mere betalt, at de uden vanskeligheder ville have opdaget fejlen. Ud fra dine oplysninger synes dette tvivlsomt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce