Annonce
Erhverv

Kan du se det med småt? Lup-fabrik vil ansætte flere medarbejdere på Samsø

ExamVision fremstiller unikke lupbriller tilpasset hver enkelt kirurg eller tandlæge, der måtte have behov for at kunne se de enkelte detaljer i arbejdet. Direktør Kim Jensen har store vækstplaner på Samsø. Foto: Carsten Ingemann
ExamVision i Tranebjerg vil tredoble omsætning og produktion i løbet af de næste fem år.

De vil fremstille 19.000 kundetilpassede lupbriller om året. De vil udvide fabrikken med 1.700 kvadratmeter, og i 2025 beskæftiger en af verdens førende producenter af specialfremstillede lupbriller 150 medarbejdere.

Adm. direktør og grundlægger af ExamVision Kim Jensen erkender, at planerne er ambitiøse, men man har gennem alle årene gået seriøst til værks og slået navnet fast over hele verden med nu 37 forhandlere i foreløbig 35 lande.

Virksomheden har gennem andet halvår af 2020 arbejdet på at gøre Strategi 2025 færdig. Den lægger retning og skinnerne for den fortsatte rejse, som ledelsen kalder for ”The Next Journey”.

Annonce

Ambitionen er at tredoble virksomheden i forhold til 2020, så ExamVision sælger og fremstiller ca. 19.000 kundetilpassede lupbriller årligt i 2025. Det er tre gange så mange som i dag.

- Det er naturligvis kun muligt, hvis vi kan skalere vores kapacitet til at følge med den store efterspørgsel, vi har oplevet gennem andet halvår af 2020, og som fortsætter ufortrødent i 2021, fortæller Kim Jensen, grundlægger og adm. direktør hos ExamVision.

- Vi har oplevet en markant stigende efterspørgsel på vores produkter, selv under corona, og det ser ud til at fortsætte. Derfor vil vores fortsatte vækstrejse indbefatte en permanent udvidelse af både medarbejderstaben og af produktionsfaciliteterne. Så lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på planlægningen af en fabriksudvidelse på ca. 1.700kvadratmeter, som kan rumme yderligere udvidelser hen ad vejen, siger Kim Jensen.

Samsø Kommune er med

Hos kommunen glæder borgmesteren sig over ExamVisions succes og den betydning, som virksomheden har for beskæftigelsen på øen.

- De mange industriarbejdspladser er meget vigtige for øen, og derfor hilser vi ExamVisions vækstplaner meget velkomne, siger borgmester Marcel Meijer.

Skal man se det med helt småt, så skal man bruge et par briller som disse. Foto: Carsten Ingemann

- At vi også har spændende arbejdspladser inden for teknisk fremstilling og industriel produktion er et stort aktiv for øen. Det har afgørende betydning for mangfoldigheden af job, så vi ikke kun er afhængige af turisme, liberale erhverv og fødevareproduktion. Det sikrer også helårsbeskæftigelse for øboere og kan tiltrække nye borgere til Samsø, som vi ellers ville have vanskeligt ved at få til at slå sig ned på øen, siger borgmesteren.

Han kan konstaterer, at den stigende beskæftigelse hos ExamVision har betydet øget bosætning, når specialister fra Jylland eller Sjælland har fået ansættelse på virksomheden og samtidig har trukket ægtefæller og børn med til øen.

- Den øgede bosætning er en meget afgørende forudsætning for, at vi kan fremtidssikre øens økonomi og det serviceniveau, vi ønsker. Så udsigten til i alt 150 industriarbejdspladser på øen er sød musik i kommunens ører, siger Marcel Meijer.

Annonce

Kulturen er altafgørende

En tredobling af omsætning og produktion stiller naturligvis også krav til at kunne rekruttere kvalificerede og engagerede medarbejdere i takt med væksten og udvidelserne. Derfor regner ExamVision med at være ca. 150 medarbejdere, når man rammer årsskiftet 2025. Fordelt på især produktion, men også på vigtige administrative funktioner. Det svarer til ca. 15 pct. af de samlede, private arbejdspladser på øen.

Adm. direktør Kim Jensen og produktionschef Majbritt Kjær ser frem til at udvide produktionen de kommende år. Foto: Carsten Ingemann

- Jeg vil skaffe nye medarbejdere ved at gøre os attraktive nok. Det arbejder vi meget på. Vi vil være ordentlige, vi vil have en god arbejdsplads. Vi kerer os om vores medarbejdere, men vi ved godt, at rekruttering er en udfordring, og vi har haft lidt udfordringer med at rekruttere inden for specialuddannelser som f.eks. ingeniører og optikere. Men vi anvender rekrutteringsbureau, og de finder de rigtige folk til os, forklarer Kim Jensen.


- Jeg vil skaffe nye medarbejdere ved at gøre os attraktive nok. Det arbejder vi meget på. Vi vil være ordentlige, vi vil have en god arbejdsplads. Vi kerer os om vores medarbejdere, men vi ved godt, at rekruttering er en udfordring, og vi har haft lidt udfordringer med at rekruttere inden for specialuddannelser som f.eks. ingeniører og optikere. Men vi anvender rekrutteringsbureau, og de finder de rigtige folk til os.

Kim Jensen, adm. direktør


Han fortæller, at man kommer til at skulle bruge ca. 50 nye medarbejdere på produktionslinjen, hvor man gennem en oplæringsperiode på et halvt år kommer i en form for mesterlære. Han glæder sig samtidig over, at Samsø bliver mere og mere attraktiv, så øens udvikling flugter med ExamVisions nye strategi.

ExamVision

ExamVision ApS blev grundlagt i Tranebjerg på Samsø i 2001 af optometrist Kim Jensen, som er adm. direktør.

Virksomheden fremstiller og udvikler håndlavede lupbriller til bl.a. kirurger og tandlæger verden over.

Lupbrillerne forhandles i 35 lande.

ExamVision står over for en markant udvidelse med opførelsen af en ny fabriksbygning på 1.700 kvadratmeter.

Beskæftiger i dag over 50 medarbejdere og leverede i 2020 et nettooverskud på lidt over to mio. kr.

Målet er er tredoble antallet af medarbejdere og produktion i løbet af de kommende fem år.

- At skabe så meget vækst, som vi planlægger, stiller store krav til alle medarbejdere. Både til de nuværende og dem, der vælger at slutte sig til holdet i de kommende år. Vi vil uden tvivl stå i en masse forandringer og udfordringer, som så stor en vækst kaster af sig. Derfor er det afgørende, at vi investerer tid og midler i at skabe et sammentømret hold, hvor alle trækker på samme hammel, engagementet er højt og kulturen stærk, siger Kim Jensen.

Han fremhæver holdånd og teamgejst som det kit, der skal binder medarbejderne sammen og som skal være med til at sikre arbejdsglæden.

Eksempelvis kører man lige nu danskkursus for en del af medarbejderne, som ikke oprindeligt er fra Danmark.

- Men alle spiller en rolle og er vigtige brikker i vores fælles rejse. Derfor arbejder vi stenhårdt på, at vi sammen bliver et stærkt team, som forstår og ønsker at spille sammen og ikke mindst spille hinanden gode. At vi har det sjovt sammen her på Industrivej, at vi føler en glæde ved de kollegaer vi omgås og en stolthed ved det arbejde og de produkter, vi laver. Det er for mig afgørende forudsætninger for, at vi lykkedes sammen med at realisere vores høje mål, siger Kim Jensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Annonce