Annonce
Horsens

Kan det virkelig passe, at vi skal køre til Aarhus efter et åbent apotek?

Arkivfoto: Søren E. Alwan


Annonce

Læserbrev: Efter Horsens-apotekernes lukketid er det nærmeste vagtapotek Løveapoteket i Aarhus. Kan man ikke selv hente medicin i Aarhus, kan det ske med taxa for egen regning.

Det betyder, at borgere i Horsens, der f.eks. har brug for livsvigtig medicin mellem klokken 15 og 24 søndag eftermiddag og aften selv skal hente medicinen på Storetorv 5 i Aarhus, enten med kørsel i egen bil eller med tog eller i værste fald hyre en dyr taxa til at hente medicinen.

Storetorv er ikke det letteste sted at parkere, og der er langt fra banegården til Storetorv. Er man ikke let til bens, kan det være lidt at en udfordring. Er man tvunget til at vælge taxaløsningen, kan det blive en kostbar affære.

Men kan det virkelig passe her i 2020, at der i en by af Horsens' størrelse, en by i rivende udvikling med mange nye tilflyttere, ikke er ”råd” til, at vagtapoteket i holder åbent lidt længere.

Selvfølgelig vil der være øgede udgifter til personale, men det er både dyrt og ikke mindst besværligt for Horsens-borgerne at skulle hente vigtig medicin på Storetorv i Aarhus. Er der bare nogle få alvorligt syge, der har brug for medicin efter klokken 15 en søndag, vil borgernes udgift let løbe op i adskillige tusinde kroner.


Kan det virkelig passe her i 2020, at der i en by af Horsens' størrelse ikke er ”råd” til, at vagtapoteket i holder åbent lidt længere.


Var det ikke bedre og mere fornuftigt at bruge nogle af de penge på apotekets vagtpersonale og f.eks. lade borgerne betale et ekstra natgebyr. Det ville være lettere for borgerne og sikkert ikke til den store ulempe for vagtapoteket i Horsens.

Lægemiddelstyrelsen bestemmer, hvor mange apotekerbevillinger der skal være, og kan bestemme, hvor apotekerne skal ligge, men bestemmer de også, hvordan åbningstider skal være?

Hvem der end bestemmer, hvem det end måtte være, der har ansvaret, så burde de tænke sig om en ekstra gang. Måske kunne det hjælpe, hvis de selv fik brug for vigtig medicin efter lukketid og ikke selv var i stand til at køre turen til Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce