Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Kan det betale sig for mig at få del af min løn udbetalt som aktier?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er leder i en større virksomhed, og er netop blevet tilbudt at få en del af min løn betalt, som aktier. Er der noget, som jeg skal være særligt opmærksom på i forhold til denne aflønningsform, og kan det være fordelagtigt for mig som arbejdstager?

Svar

I nogle tilfælde kan det være en god idé for både arbejdsgiver og arbejdstager at indgå en aftale om, at en del af lønnen udbetales i form af aktier.

Annonce

Dette begrundes med, at det kan skabe et incitament for arbejdstageren, da denne får gavn af en højere kurs på aktierne. På den måde vil du kunne nyde frugten af eget arbejde.

Derudover skal du være opmærksom på, at en sådan aflønningsmetode er forbundet med risici, hvorfor du bør have en vis tillid til, at kursen vil stige i fremtiden, og at aftalen er konstruktivt formuleret.

Der er en del mulige former for aktieløn, men de mest almindelige er optioner, warrants, fantomaktier eller medarbejderaktier.

Ved optioner får du en mulighed/ret til at købe eller sælge aktier inden for et fastsat tidsrum og til en i forvejen fastsat kurs. Ved en warrant får du også en ret, men her er det til at tegne nye aktier for egne penge, så der sker en udvidelse af aktiekapitalen. Også her vil der være fastsat en tidsramme og en tegningskurs.

Ved fantomaktier får du ikke reelt aktier i selskabet, men du får tildelt et beløb, som sættes i forhold til værdien af selskabets aktier. Her skal du være opmærksom på, at du ikke bliver aktionær eller opnår aktionærrettigheder efter aktieselskabsloven. Ved medarbejderaktier kan du enten få aktierne eller købe dem til en lavere kurs.

Du skal være opmærksom på, at der er skattemæssige konsekvenser ved aflønning i form af aktier samt de selskabsretlige konsekvenser, når man bliver aktionær i selskabet. Disse konsekvenser vil afhænge meget af dine andre forhold, hvorfor dette bør undersøges grundigt inden indgåelse af aftale.

Det er således vigtigt, at du får fastsat en grundig og skriftlig aftale omkring bl.a. pris, rettighedernes omfang, eventuelle klausuler, behandling af insiderviden, regler om overdragelse, pligter/rettigheder ved ansættelsesophør, afledte rettigheder m.m.


En sådan aflønningsmetode er forbundet med risici.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce