Annonce
Horsens

Kan byrådet bare forære vores veje væk?

Skovvejen Våbenholmsvej bliver ofte benyttet af folk i området til en smuk naturoplevelse. Derfor bør vejen forblive offentlig tilgængelig og ikke overdrages til ejeren af Mattrup Gods, mener naboerne. Foto: Henrik Sandvad

Læserbrev: Vi er mange, der undrer os over, at Horsens Byråd kan forære en dejlig skovvej væk, som vi har haft siden Erik Menveds tid.

Vi har hørt et økonomisk argument, der går ud på, at kommunen kan spare penge ved vejens vedligehold. Alligevel kan det undre os, at man kan forære Våbenholmvej til en mand, som har bopæl i Charlottenlund (godsejeren af Mattrup).

Vi er mange, som gerne vil overtage både vejen og vedligehold af den, og vi vil ikke lukke den af for almene offentlige formål.

De formuleringer, som vi har set fra kommunens side, er ikke i tråd med virkeligheden. Kommunen skriver i en redegørelse for lukning af vejen, at den ikke benyttes af de lokale. Dette er ikke korrekt. Ydermere er vejen ganske velegnet som gennemfartsvej til Tangmosevej, Nørre Snede-landevejen og Stidsmøllevej.

Vi har også svært ved at se, hvordan det er i tråd med Horsens Kommunes politik, som foreskriver, at vi skal begunstige mulighederne for at bruge naturen.

Der er lavet en underskriftsindsamling, som bliver indsendt til kommunen sammen med indsigelser mod lukning af vejen. Disse underskrifter repræsenterer folk fra hele nærområdet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce