Annonce
Horsens

Kan byrådet bare forære vores veje væk?

Skovvejen Våbenholmsvej bliver ofte benyttet af folk i området til en smuk naturoplevelse. Derfor bør vejen forblive offentlig tilgængelig og ikke overdrages til ejeren af Mattrup Gods, mener naboerne. Foto: Henrik Sandvad

Læserbrev: Vi er mange, der undrer os over, at Horsens Byråd kan forære en dejlig skovvej væk, som vi har haft siden Erik Menveds tid.

Vi har hørt et økonomisk argument, der går ud på, at kommunen kan spare penge ved vejens vedligehold. Alligevel kan det undre os, at man kan forære Våbenholmvej til en mand, som har bopæl i Charlottenlund (godsejeren af Mattrup).

Vi er mange, som gerne vil overtage både vejen og vedligehold af den, og vi vil ikke lukke den af for almene offentlige formål.

De formuleringer, som vi har set fra kommunens side, er ikke i tråd med virkeligheden. Kommunen skriver i en redegørelse for lukning af vejen, at den ikke benyttes af de lokale. Dette er ikke korrekt. Ydermere er vejen ganske velegnet som gennemfartsvej til Tangmosevej, Nørre Snede-landevejen og Stidsmøllevej.

Vi har også svært ved at se, hvordan det er i tråd med Horsens Kommunes politik, som foreskriver, at vi skal begunstige mulighederne for at bruge naturen.

Der er lavet en underskriftsindsamling, som bliver indsendt til kommunen sammen med indsigelser mod lukning af vejen. Disse underskrifter repræsenterer folk fra hele nærområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce