Annonce
forside

Kampsports-mekka i modvind: Derfor siger V og DF nej

Blandt de kampsportsforeninger, der er begejstrede ved udsigten til et nyt kampsportscenter, finder man Bokseklubben Vitus. Arkivfoto.

Liberal Alliance og Socialdemokratiet stemmer planer om et nyt kampsportscenter videre - Venstre og DF er imod.

Horsens: Efter mandagens møde i kultur- og civilsamfundsudvalget er planerne om et helt nybygget kampsportscenter ved Forum Horsens kommet i modvind. DF og Venstre mener nemlig ikke, at et kampsportscenter er vejen frem. I stedet skal Horsens have et foreningscenter, mener de to partier.

- Vi stillede et ændringsforslag om, at man skulle gå tilbage til de oprindelige planer om at lave et foreningscenter, hvor et springcenter indarbejdes. Vi har større ambitioner end et kampsportscenter; vi vil gerne favne flere, og vi tror, at der er flere foreninger, der savner lokaler - at ideen om et foreningscenter pludselig blev til et kampsportscenter kom lidt pludseligt, siger Peder Stougaard fra Venstre.

Venstre og Dansk Folkeparti tiltrådte ændringsforslaget, der dog blev stemt ned af resten af udvalget.

- Det var helt udramatisk, jeg synes bare, at man godt må tænke lidt større - ikke at jeg har noget imod kampsportsforeningerne, men jeg synes, at man, når man kalder det nye center et kampsportscenter, simpelthen gør det for snævert, siger Claus Kvist Hansen fra DF og fortsætter:

- Man gør jo blandt andet det her for at spare penge på lokaletilskud, og så kan man da godt tænke stort fra starten og overveje, hvilke andre foreninger der passer ind, siger han.

- Hovedgård skal ikke gå i glemmebogen

En af de punkter, som Venstre og DF lagde vægt på i ændringsforslaget fra Venstre, var, at man ikke må glemme valgløfterne til Hovedgård, hvor der på tværs af det politiske spektrum blev lovet en renovering af svømmehallen.

I forslaget om at bygge et kampsportscenter ved Forum Horsens ligger der nemlig også et forslag om at etablere et 50 meter svømmebassin ved Forum Horsens

- Der skal ske noget med Hovedgård Friluftsbad og Svømmesal, inden vi giver os til at forlænge svømmehallen i Forum Horsens - vi skal ikke glemme vores valgløfter. Borgerne i Hovedgård skal ikke pludselig om bag i køen. Så hvis vi tager hånd om Hovedgård og laver kampsportscenteret om til et foreningscenter - og dermed gennemtænker projektet lidt mere - er det meget bedre, siger Claus Kvist Hansen.

Også Bankager Svømmesal var med i ændringsforslaget, hvor man understreger, at finansieringen til de lovede renoveringer skal findes, inden der etableres et nyt svømmebassin i Aqua Forum.

- Vi vil gerne have afklaring til Bankager og Hovedgård, inden man kaster sig over at bygge nyt svømmebassin. Der skal styr på renoveringen eller nybygningen af deres svømmehaller først, siger Peder Stougaard.

Annonce

Formanden undrer sig

Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille (LA), forstår ikke DF og Venstres valg.

- Jeg stiller mig undrende over den manglende opbakning. Det er en fuldt ud finansieret løsning, som kan løse 90 procent af vores udfordringer her og nu. Samtidig betyder et nyt kampsportscenter ikke, at vi ikke holder os til de aftaler, som vi har budgetteret med. Det ene udelukker jo ikke det andet, hvilket betyder, at der både skal findes en løsning til gymnasterne, og at svømmehallerne i Hovedgård og Bankager skal renoveres, siger Jakob Bille.

Han pointerer også, at løsningsmodellen med det helt nye kampsportscenter allerede nu kan finansiere sig selv.

- Vores beregning er baseret på de foreninger, der er positive overfor projektet. Vi betaler på nuværende tidspunkt mange penge i lokaletilskud, så hvis vi puljer dem, kan de både dække lån, afdrag og driftsomkostninger ved den nye bygning. Kommer der flere foreninger, der gerne vil være en del af centeret, vil det fortsat hænge sammen - så kan vi bruge de penge, vi sparer på deres lokaletilskud, til at udvide kampsportscentret yderligere, forklarer han.

Samtidig understreger han, at de andre foreninger i kommunen, der mangler tag over hovedet, ikke er blevet glemt.

- Billiard, dart og garden finder vi en løsning til til fælles glæde - det er måske heller ikke helt optimalt for dem at blive placeret ved siden af en bokseklub. De skal have lokaler, der egner sig til dem, og det kigger forvaltningen på i skrivende stund, siger Jakob Bille.

Forslaget om at bygge et kampsportscenter gik igennem med et snævert flertal bestående af Liberal Alliance og Socialdemokratiet og skal nu behandles i økonomiudvalget.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce