Annonce
Horsens

Kampesten får sit hvilested

Kampestenen på Tønningvej skal fremover være centrum for et samlingssted. Privatfoto
Annonce
tønning - En håndfuld frivillige i Tønning og Træden har nu på et såkaldt stenmøde besluttet, hvor områdets store kampesten skal stå.

Et udvalg har siden midten af december prøvet at finde en velegnet plads til den store kampesten, som den lokale landmand Toni Buch har gravet op på sin mark.

Stenmødet onsdag aften endte med, at kampestenen fortsat skal bo ved landmandens gård på Tønningvej, hvor man nu vil lave et hyggeligt mødested ved et læhegn, hvor der også er en dam og en markvej tæt ved.

- Vi prøver at lave et flot sted, hvor man kan samles, og der er offentlig adgang. Det er godt at have nogle samlingssteder i sognet, og så har vi tanker om, at vi gerne vil udvide det, så man også kan få lavet nogle gode gåruter rundt i området, siger Jochen Meyer fra udvalgsgruppen.

Gruppen har tidligere diskuteret muligheden for at lade en kunstner udsmykke stenen eller riste runer i den, men det er der ikke truffet nogen beslutning om.

- Det er en beslutning, som skal modnes lidt. I første omgang vil vi gerne have stenen på plads, siger Jochen Meyer.
Han forventer, at der vil gå et par uger, før stenen flytter hen til sin måske sidste hvileplads, og han håber, at det nye mødested kan være med til at skabe lokalidentitet, men også minde folk om den lokale historie.

- Vi arbejder derfor på at få sat en tavle op, hvor man kan læse lidt om stenen, og hvorfor der er så mange store sten i området og den slags.

Jochen Meyer, der i øvrigt er arkæolog, håber, at områdets beboere og lokalråd kan fejre indvielsen af stenen i maj eller juni.

Stensætningen i Tønning vil således på mange måder være en kontrast til den verden, vi lever i.

- Det er lidt pudsigt, at vi lever i sådan en digitaliseret verden, men i Tønning-Træden sætter vi sten, siger Jochen Meyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce