Annonce
AC Horsens

Kampen var ni minutter for lang: AC Horsens døde med støvlerne på

AC Horsens var presset i bund af FC København. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Horsens: AC Horsens lignede i 81 minutter et hold, der skulle have held til at stjæle et point fra FC København. Holdet forsvarede sig godt, men ni minutter før tid slap heldet og kræfterne op, og så endte de forsvarende danske mestre med at løbe med en sejr på 2-0.

Spillemæssigt og især defensivt fik holdet bygget oven på de takter, som holdet viste mod Silkeborg. Det er ikke mange om nogen, der kan lægge så massivt et tryk på modstandernes defensiv som FCK er i stand til.

AC Horsens forsøgte at forsvare sig til et point og lurede på nogle omstillinger. Planen var den rigtige, men resultatet udeblev på måltavlen.

FC Købehavn indledte kampen med et voldsomt pres på AC Horsens' mål. Gæsterne havde medvind, og det gav AC Horsens store problemer med at få bolden ud af egen forsvarszone. Det gav en stribe hjørnespark til FCK, men bortset fra en enkelt situation, da Michael Lansing måtte redde forsøget på at score direkte fra hjørneflaget.

Dame N'Doye var i et par situationer ved at slide sig fri, men Malte Kiilerich og Sivert Heltne Nilsen fik bremset ham eller generet ham så meget, at det aldrig blev rigtig farligt.

I den anden fik Michael Lumb muligheden for at følge op på sin scoring til 1-0 mod Silkeborg, da han fik bolden scoret på kanten af feltet af Louka Prip, men hans afslutning gik over mål.

Nicolai Brock-Madsen var der også bud efter på et par skarpe indlæg, men de sidste centimeter var ikke med hjemmeholdet.

Dame N'Doye åbnede anden halvleg med at sende en afslutning på stolpen. FCK havde flere muligheder, men AC Horsens forsvarede sig godt.

I den anden ende af banen forsøgte Michael Lumb sig, men skød lige i favnen på Sten Grytebust efter en god omstillingsmulighed til hjemmeholdet.

FCK presssede på, og det er et meget godt billede på kampen, at AC Horsens fik sit første hjørnespark i det 70. minut.

10 minutter før tid skiftede FCK tre mand, og minuttet efter kom målet til 1-0. Tæt under mål fik Jonas Wind sendt bolden over målstregen til 1-0.

I det 86. minut lukkede Dame N'Doye kampen, da han sled sig fri og scorede til 2-0.

Bo Henriksen havde som ventet ikke ændret noget i forhold til den startopstilling, som han sendte på banen mod Silkeborg, og som vandt med 3-0.

FC København havde ændret på flere pladser, og blandt på kanten, hvor salget af Robert Skov umiddelbart før kampstart betød, at der blev plads til Carlo Holse på højrekanten.

De to hold:

AC Horsens: Michael Lansing, Peter Nymann, Malte Kiilerich, Sivert Heltne Nilsen, Michael Lumb, Louka Prip, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen, Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen.

FC København: Sten Grytebust, Guillermo Varela, Andreas Bjelland, Victor Nelsson, Karlo Bartolec, Viktor Fischer, Jens Stage, Jose Carlos Goncalves, Carlo Holse, Jonas Wind, Dame N'Doye.

AC Horsens spiller igen på søndag ude mod Brøndby

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det bliver ikke på onsdag: Posthuset har sat dato på genåbning

Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce