Annonce
Horsens

Kampen mod corona skærpes: Pædagoger og lærere skal lyntestes

Pædagoger og lærere i Horsens Kommune skal nu tilbydes ugentlige lyntest for coronavirus. Kommunen har indgået et samarbejde med en privat leverandør af test. Arkivfoto: Kristian Pahus
Horsens Kommune vil udnytte overskydende kapacitet af lyntest og tilbyde lærere og pædagoger ugentlige test.

Horsens: Allerede fra denne uge vil en række medarbejdere i Horsens Kommunes daginstitutioner og skoler blive tilbudt en lyntest, der skal afgøre, om de er smittet med corona-virus.

Og snart vil alle pædagoger og udvalgte lærere blive tilbudt corona-test på en mobil testenhed en gang om ugen, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har indgået en aftale med virksomheden Care Link, som er en af de private leverandører af kviktest.

- De private leverandører af kviktests melder, at der er rigelig kapacitet, herunder mobilkapacitet. Den testkapacitet skal vi naturligvis sørge for at udnytte, så vi på den måde kan få bremset smittekæder. Og det glæder mig rigtig meget, at det lige nu tyder på, at vi kan gå i gang med at teste udvalgte medarbejdere på kommunens børne- og ungeområder allerede i denne uge, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Han tilføjer, at man også har bedt om, at der kan foretages kviktest af lærere, som varetager nødpasning på kommunens folkeskoler.

Annonce

2000 bliver allerede testet

2000 af kommunens medarbejdere på ældre-, sundheds- og socialområdet tilbydes allerede i dag pcr-tests, som er den test, hvor man efterfølgende får svar i sin e-boks.

For medarbejdere på plejecentrene, i hjemmeplejen og i sygeplejen gælder, at de kan blive testet to gange om ugen, mens øvrige medarbejdere på velfærds- og sundhedsområdet kan blive testet en gang om ugen.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce