Annonce
Odder

Kampagnechef søges: Enhedslisten gør klar til valg

Enhedslisten i Odder vil bruge andet end plakater for at kapre stemmer til kommunalvalget næste år. Partiet er på udkig efter en lønnet kampagnechef. Ved sidste valg fik alle partier Odders spejdere til at tage plakater ned, så det er ikke unormalt at udlicitere noget af arbejdet. Arkivfoto
Parti vil ansætte en medarbejder hele 2021. Lønnen følger overenskomsten for en københavnsk metalarbejder, og partiskat er med til at finansiere ordningen.

Odder: Der er stadig et år til næste kommunalvalg. Alligevel er Enhedslisten i Odder gået i gang med at søge en lønnet kampagnechef, der skal begynde i jobbet ved årsskiftet.

- Og vi har fået de første ansøgninger. Udover selv valgkampen vil vi godt udvikle den politiske kultur og den politiske debat. Det skal der arbejdes med hele året, siger byrådsmedlem Leif Gjørtz Christensen (EL).


Annonce

Vi vil meget gerne være med til at skabe en mere aktiv politisk kultur i Odder.

Leif Gjørtz Christensen (EL)


Ifølge jobopslaget er der tale om en stilling på otte timer ugentligt i 2021. Jobbet består i at kapre nye medlemmer, lave kampagner og organisere møder samt arbejde med valgkampen. Samtidig er det en betingelse, at man er engageret på venstrefløjen og er indstillet på skæve arbejdstider.

Det er så vidt vides første gang, et parti eller lokalliste i Odder Kommune ansætter en lønnet kampagnechef til en kommunalvalgkamp.

- Det er primært noget, man har i de store byer. Vi vil meget gerne være med til at skabe en mere aktiv politisk kultur i Odder. Men der er grænser for, hvad man kan gøre som fritidsaktiv, derfor søger vi en, der kan gøre det lidt mere professionelt og systematisk. Hvis man sidder i en kommunalbestyrelse og eventuelt har et arbejde, så er det svært at nå det hele, og det går tit ud over formidlingen. Det er vigtigt at sætte turbo på for at fremme den politiske debat, mener Leif Gjørtz Christensen.

Vil have fat i de unge

Den nye kampagneleder skal også "være skarp i de virtuelle rum", står der i opslaget. Det henviser måske til partiets lokale hjemmeside på nettet, der ikke ser ud til at være blevet opdateret i år. Ifølge siden har Enhedslisten i Odder cirka 31 medlemmer.

Men hvor mange medlemmer har lokalafdelingen i dag, og er der en ungdomsafdeling?

- Det hører til privatlivets fred. Men op mod 1000 stemte på os ved sidste valg. Vi har ikke en ungdomsafdeling, men vi håber også, at vi kan være med til at styrke debatten blandt de unge ved at hyre en kampagnechef. Det er et selvstændigt mål, siger Leif Gjørtz Christensen.

Både han og Ditte-Marie Thejsen, der er Enhedslistens andet byrådsmedlem i Odder, skal være med til at finansiere kampagnechefen. De betaler partiskat af de penge, de får for at sidde i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Lønnes som metalarbejder

Med otte timers arbejde om ugen i et år svarer stillingen til to-tre måneders fuldtidsjob. Det bliver lønnet efter overenskomst, og det er ikke fordi, der eksisterer en særlig overenskomst for kampagnechefer.

- Enhedslisten har på landsplan indgået en overenskomst, så man tjener som gennemsnittet af en metalarbejder i København. Det er samme løn for de, der er ansat i sekretariatet på Christiansborg. Man er nødt til professionalisere noget af det arbejde, der foregår, hvis man kan magte det, siger Leif Gjørtz Christensen.

I begyndelsen af det nye år går partiet i gang med at se på, hvem der skal stille op til kommunalbestyrelsesvalget.

Hvad bliver temaerne til valget næste efterår?

- Der er nok af emner. Det nære demokrati, klima og miljø og at sikre den gode velfærd. Og så besluttede kommunen i 2013 at etablere 140 hektar skov i Boulstrup, og der er ikke sket noget som helst. Det er paradoksalt, at man indgår sådan en storstilet aftale, hvorefter man ikke forsøger at erhverve en kvadratmeter jord, mener Leif Gjørtz Christensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce