Annonce
Odder

Kamma skaffer garn og bager kager - de andre strikker til de fattige

Kamma Jørgensen gemmer alt det garn, hun får indlevet, i kælderen hjemme i Kildegade. Foto: Søren E. Alwan
Kamma Jørgensen har i 30 år været leder af den lokale Røde Kors nørklegruppe i Odder - og hun elsker det.

Odder: Kamma Jørgensen, leder af Røde Kors’ nørklegruppe, har ikke tal på, hvor mange tons strikkeprodukter, hun gennem årene har sendt til Røde Kors’ hovedkontor. Men det er mange, og behovet for produkter strikket efter organisationens opskrifter falder ikke. Derfor glæder det hende, at det for tiden strømmer ind med garn. Onsdag 12. juni har hun 30 års jubilæum som den ultimative leder af strikkedamerne i Odder.

- Det har gennem alle årene kørt op og ned med indleveringen af garn, og rigtig slemt blev det, da det for nogle år siden pludseligt igen blev populært at strikke. Da begyndte folk at gemme deres garnrester derhjemme, fortæller Kamma Jørgensen, der tror, at tilstrømningen af garn er vendt tilbage, fordi mange af de "nye" strikkere igen har mistet lysten til at forsøge sig med pinde. De afleverer nu deres rester til Kamma Jørgensen alias Røde Kors.

Styrer også besøgsvennerne

Ud over at være leder af den lokale nørklegruppe, er Kamma Jørgensen også leder af Røde Kors’ Besøgstjeneste i Odder.

Her er kan man ifølge lederen altid bruge flere besøgsvenner.

- I øjeblikket har vi 22 besøgsvenner og tre-fire på venteliste til at få en ven. Samtidig er flere af vores besøgsvenner godt oppe i årene, fortæller Kamma Jørgensen, der meget gerne hører fra folk, som en gang om ugen vil aflægge en ældre borger et besøg. Hun kan kontaktes på 61 67 77 35.

240 hjemmebagte kager

Den lokale nørklegruppe så dagens lys for 30 år siden, da Kamma Jørgensen blev inspireret på et møde for Røde Kors-folk i Randers, hvor en fra hovedorganisationen fortalte om, hvordan der rundt omkring i landet blev strikket primært børnetøj og tæpper til tredjeverdenslande.

Det fik hende til at starte en lille bitte lokal nørkleklub på biblioteket i Odder.

- De første år var vi kun fem-seks stykker, men siden er antallet af nørklere steget støt og roligt, fortæller den 77-årige jubilar, der ifølge eget udsagn ikke selv er særlig ferm med pindene, men til gengæld bruger masser af tid på at indsamle og udlevere garn. Ja, og så er det forresten på 30 år også blevet til 240 hjemmebagte kager til nørkledamerne.

- Vi er i dag 60 nørklere, hvoraf cirka 40 møder op den første onsdag i hver måned for at aflevere det, de har strikket, få nye garnrester og hygge lidt. Garnet indleveres hos mig, siger lederen, der hver dag tjekker sin carport på Kildegade 5 i Odder for at se, om nogen har stillet poser med garn hos hende.

Vil man gerne være nørkler, kan man blot møde op i Odder Kirkecenter den første onsdag i måneden kl. 15-16.30. Onsdag 12. juni er der dog også mulighed for at kigge ind udelukkende for at ønske Kamma Jørgensen tillykke med det fornemme jubilæum.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce