Annonce
Debat

Kald mig gerne gammeldags! Nogen bliver jo nødt til at være det, mens landets statsminister bruger løs af pengene

Anni Matthiesen. Pressefoto

Læserbrev: For få dage siden kunne vi forstå på statsminister Mette Frederiksen (S), at det tilsyneladende er gammeldags tænkning at spørge, hvordan gælden fra coronakrisen skal betales tilbage.

Nu ved jeg ikke, hvordan statsministeren administrerer sin egen private økonomi - og det vedrører i øvrigt heller ikke mig - men jeg kan dårligt forestille mig, at kreditorer klapper i hænderne, hvis danskerne generelt havde samme uansvarlige holdning som landets statsminister, når de skal betale regninger.

Jeg udråber mig gerne som gammeldags, hvis det betyder, at jeg foretrækker at have styr på, hvor pengene skal komme fra, når der skrues op for forbruget.

Jeg mener faktisk, at alle anstændige mennesker ikke bruger penge uden at vide, hvem der skal betale.

Heldigvis er en række topøkonomer enige med mig og har fremhævet overfor statsministeren, at det jo ikke er gratis at optage gæld. Vi kan jo håbe, at hun lytter.

Det kan godt være, at "børnenes statsminister" mener, at det er i orden at aflevere regningen i børneværelset. Det mener jeg ikke.

Og når den socialdemokratiske regering tømmer hele kassen og hovedløst stifter gæld, så bekymrer det mig alvorligt. For der kommer en hverdag efter corona, hvor nogen skal samle regningen op. Hvem mon statsministeren har kig på her?

I Danmark har vi en stærk og meget robust økonomi, fordi vi gennem mange år har truffet fornuftige beslutninger. Men det betyder ikke, at vi nu skal kaste det hele overbord.

Kort sagt, så kommer vi i problemer, hvis regeringen ikke har en plan for, hvordan de vil betale regningen. Vi kan ikke bare fortsætte med at optage gæld og samtidig dele gaver ud.

De mange uger, hvor Danmark er lukket ned på grund af corona, koster kassen. Oven i det har regeringen delt mange store gaver ud i finansloven for 2021. Men de mange gaver til vennerne har en pris.

En stor del er skatte- og afgiftsstigninger, som rammer det danske erhvervsliv, der i øjeblikket hiver efter vejret.

Og hvad endnu værre er: Regeringen har ikke vist nogen som helst plan for at sikre vækst og arbejdspladser i fremtiden.


Vi kan ikke blive ved med at bruge penge og stifte gæld, uden det får store konsekvenser for næste generation.

Anni Matthiesen


Vi kan ikke blive ved med at bruge penge og stifte gæld, uden det får store konsekvenser for næste generation.

Så kære statsminister. Det er ikke gammeldags at have styr på økonomien. Det er tværtimod ansvarligt og bør være noget, som enhver statsminister tager alvorligt.

Så kald mig gerne gammeldags! Nogen bliver jo nødt til at være det, mens landets statsminister bruger løs af pengene.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce