Annonce
Horsens

Kaffe og klipning. Man er altid velkommen hos Nashat

Frisøren Nashat er navnet på den nye frisørsalon i Kattesund 1. Og Nashat, det er ham her, indehaveren. Foto: Jørgen Hasseriis
Nashat Aloush har åbnet sin første salon i Horsens.

Der hører kælder til

40-årige Nashat Aloush har indrettet salonen med to stole til hårvask og tre klippestole, og på programmet står såvel dame- som herreklip. Med god hjælp af hustruen Weesal, der er under uddannelse i Aarhus.

Her er også god plads og bløde sofaer at vente i og for børnene et legerum i kælderen.

Netop i kælderen er han ved at indrette endnu en lille salon for dem - typisk kvinder - der ikke ønsker at blive klippet i "fuld offentlighed".

Det tegner til at blive en salon med stor aktivitet, men for Nashat Aloush er det ikke et stort skridt at tage, og han er helt rolig.

- Jeg klipper godt, og jeg har stor erfaring. Jeg har en god strategi, og jeg ved, hvordan man driver en forretning. Jeg er vant til at have med mennesker at gøre, smiler han.

Annonce
Nashat Aloush åbnede sin første salon i 1998 - i Aleppo. Nu gælder det horsensianernes frisurer - og det er både herrer og damer. Foto: Jørgen Hasseriis

Horsens: Så er der igen lys i øjnene og smil i lokalerne bag det store vinduesparti i Kattesund 1.

Her har været stille, siden kjoleforretningen Yes Dress lukkede for to år siden, men nu har frisør Nashat Aloush indrettet en rummelig, lys salon med fem stole.

Det er hans første salon i Horsens, efter at han i efteråret 2014 kom til Danmark som kurdisk flygtning fra krigen i Syrien. Et halvt år efter kom han til Horsens.

I hjembyen Aleppo havde han siden 1998 en frisørsalon, men krigen satte hans fag på pause.

Det er derfor en glad Nashat Aloush, der igen har fat i saksen og smilet og straks spørger:

- Vil du have en kop kaffe, mens han venligt beder kunden om at tage plads.

Der skal også være fordele ved at gå til frisøren som barn... Foto: Jørgen Hasseriis
Nashat Aloush har været frisør siden 1998. Foto: Jørgen Hasseriis
Så skulle den være der, hvad siger vi? - Joo, den er fin. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce