Annonce
Debat

K: Vi vil sikre en uvildig borgerrådgiver

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Det er så dejligt, når tingene går op i en højere enhed.

Da flertallet i Hedensted Byråd vedtog 2021-budgettet, kom der endelig lidt bevægelse i sagen om ansættelse af en borgerrådgiver i kommunen. Desværre glemte man ordet uvildig, da budgetforliget blev vedtaget. Det er en klar forringelse af borgernes retssikkerhed.

Det Konservative Folkeparti har i flere år arbejdet for, at borgerne i Hedensted skulle have adgang til en uvildig instans, hvor det er muligt at få trykprøvet kommunale afgørelser og få støtte til svære samtaler med de ansatte i de forskellige forvaltninger.

Annonce

Og vi er glade for, at Dansk Folkeparti kom i tanke om forslaget, da budgetforliget blev forhandlet på plads. Men glemte altså, at der burde være tale om en uvildig borgerrådgivning.

Senest har også Kristendemokraterne set ideen. De har endda forstået, at borgernes retssikkerhed kun kan forbedres, hvis borgerrådgiveren ikke er bundet på hænder og fødder af byråd eller direktion.

Jeg kan være en smule bekymret, om Kristendemokraterne også mener det. Kristendemokraterne er tungen på vægtskålen for et rødt flertal. Der er nu snart gået fire år siden sidste valg, og hvis det har haft så stor betydning for Kristendemokraterne, hvorfor har det ikke kunnet lykkes endnu?

Med et kommunalvalg lige om hjørnet, der forhåbentlig også resulterer i konservative byrådsmedlemmer, som kan blive afgørende for at styrke borgernes møde med den kommunale administration.

Og det er på høje tid!

For der er et stort behov for at give borgerne sikkerhed for, at de afgørelser, kommunens embedsfolk træffer på deres vegne, er rigtige - og ikke mindst er til gavn for den enkelte.

Ifølge den juridiske tænketank Justitia er retssikkerheden i kommunerne alvorligt udfordret. De skriver i en analyse, at netop en uvildig borgerrådgivning kan spille en stor rolle - især på det sociale område.

Netop forkerte beslutninger i forhold til social bistand, ældrepleje og eksempelvis hjælpemidler til borgere med et handicap har gjort, at Hedensted Kommune oplever, at mange afgørelser bliver omgjort, når borgere, der føler sig forkert eller utilstrækkeligt hjulpet, klager til Ankestyrelsen.


Med en uvildig borgerrådgiver kan sådanne fejl fanges i opløbet. Vi spilder ikke tid, kræfter og penge på opslidende klagesager.

Lars Jensen


Med en uvildig borgerrådgiver kan sådanne fejl fanges i opløbet. Vi spilder ikke tid, kræfter og penge på opslidende klagesager.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce