Annonce
Horsens

K: Vi havde håbet på to mandater

Det Konservative Folkeparti havde håbet på to, men måtte nøjes med en enkelt plads i det nye byråd. Foto: Morten Pape
Annonce

Horsens: Ved tirsdagens valg var Det Konservative Folkeparti et af de partier, som havde fremgang. Ved valget i 2013 fik Konservative 3 pct. af stemmerne, mens de denne gang fik 4,1 pct. Men håbet var et lidt andet, afslørede spidskandidat Allan Hjorth, efter mandatfordelingen var på plads.

- Jeg har det sådan lidt både og. Vi havde håbet, at vi havde fået to kandidater ind, så vi ikke skal sidde alene igen. Vi ved, hvor hårdt det har været fra Per Løkken (K) og Dan Ingemann Jensen (LA). Det er bare op ad bakke nogle gange, fortæller Allan Hjorth, som først senere på aftenen fandt ud af, at partiets ene mandat ikke gik til ham selv, men Esben Hedeager.

Igennem længere tid har Konservative kæmpet mod udrulningen af fjernvarme til ca. 10.000 husstande i Horsens Kommune, hvilket også har været en af partiets mærkesager i valgkampen.

- Jeg tror helt sikkert, fjernvarmedebatten har givet os nogle stemmer, men jeg håber også, der er andre ting, for vi er mere end det. Havde flertallet set anderledes ud, kunne vi måske have rykket mere ved f.eks. fjernvarmesagen, siger Allan Hjorth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Annonce