Annonce
Debat

K om ny barselsaftale: Forslag vil ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Det gik ellers lige så godt med vores nuværende barselsordning. Den fungerede, som den skulle, og havde ikke de store problemer, men alligevel har EU-Parlamentet i 2019 vedtaget et direktiv, som skal sende de nuværende barselsregler i graven og erstattes af en omgang overstatsligt formynderskab.

For voksne borgere i EU skal tydeligvis ikke selv have lov til at styre, hvordan de ønsker bedst at tilrettelægge deres barsel i forhold til deres familieliv.

Men hvor efterlader det så de nyfødte, deres mødre og fædre?

Annonce

Som det ser ud i dag, har mødre ret til 14 ugers barsel efter fødsel, fædre har to uger, og derefter har de 32 uger til deling, som de selv administrerer.

Men med det nye forslag vil mødre og fædre nu skulle have 11 ugers øremærket barsel efter fødsel hver og derefter 26 uger til deling. Man skal altså ikke være særlig matematisk anlagt for at kunne regne ud, at der vil være seks uger mindre til de nye forældre, som de selv kan administrere.

I Det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at det er et forslag, som bidrager til ligestillingen.

For selvom jeg går fuldt ind for, at forældre skal kunne dele barslen, så forstår jeg ikke, hvorfor det er staten, som skal bestemme det i stedet for familien selv.

Familier er forskellige og har derfor forskellige behov. Derfor vil forslaget ikke bidrage til de danske nybagte familier; det vil tværtimod ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård.

Det bliver værre endnu, for hvis en far vælger ikke at holde sine 11 ugers øremærket barsel, vil retten til de uger bortfalde og ikke blive tildelt moderen i stedet. Det samme gør sig gældende, hvis mor ikke bruger sine 11 ugers pligtorlov. Med andre ord havner barnet som taber.

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

Niels Flemming Hansen

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

I Det Konservative Folkeparti går vi ind for behovsorienterede beslutninger for danske borgere og ikke universelle beslutninger, som i sådan en grad som dette forslag sætter alle danskere i den samme boks.

Mennesker er forskellige, og derfor skal de ikke behandles som en enhed, men som individer med hver deres behov. Skal vi hjælpe de nye familier, skal vi lade dem være herre i eget hus.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Så kan grænsehandlen eksplodere: Tyskland drøfter nu nedsat moms på dagligvarer

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce