Annonce
Debat

K om ny barselsaftale: Forslag vil ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Det gik ellers lige så godt med vores nuværende barselsordning. Den fungerede, som den skulle, og havde ikke de store problemer, men alligevel har EU-Parlamentet i 2019 vedtaget et direktiv, som skal sende de nuværende barselsregler i graven og erstattes af en omgang overstatsligt formynderskab.

For voksne borgere i EU skal tydeligvis ikke selv have lov til at styre, hvordan de ønsker bedst at tilrettelægge deres barsel i forhold til deres familieliv.

Men hvor efterlader det så de nyfødte, deres mødre og fædre?

Annonce

Som det ser ud i dag, har mødre ret til 14 ugers barsel efter fødsel, fædre har to uger, og derefter har de 32 uger til deling, som de selv administrerer.

Men med det nye forslag vil mødre og fædre nu skulle have 11 ugers øremærket barsel efter fødsel hver og derefter 26 uger til deling. Man skal altså ikke være særlig matematisk anlagt for at kunne regne ud, at der vil være seks uger mindre til de nye forældre, som de selv kan administrere.

I Det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at det er et forslag, som bidrager til ligestillingen.

For selvom jeg går fuldt ind for, at forældre skal kunne dele barslen, så forstår jeg ikke, hvorfor det er staten, som skal bestemme det i stedet for familien selv.

Familier er forskellige og har derfor forskellige behov. Derfor vil forslaget ikke bidrage til de danske nybagte familier; det vil tværtimod ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård.

Det bliver værre endnu, for hvis en far vælger ikke at holde sine 11 ugers øremærket barsel, vil retten til de uger bortfalde og ikke blive tildelt moderen i stedet. Det samme gør sig gældende, hvis mor ikke bruger sine 11 ugers pligtorlov. Med andre ord havner barnet som taber.

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

Niels Flemming Hansen

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

I Det Konservative Folkeparti går vi ind for behovsorienterede beslutninger for danske borgere og ikke universelle beslutninger, som i sådan en grad som dette forslag sætter alle danskere i den samme boks.

Mennesker er forskellige, og derfor skal de ikke behandles som en enhed, men som individer med hver deres behov. Skal vi hjælpe de nye familier, skal vi lade dem være herre i eget hus.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce