Annonce
Odder

K-kandidat klarede ikke cuttet: Men det var sjovt at prøve

Niels Rosenberg (K) fik ikke sin drøm om at stoppe sit politiske liv i Folketinget, så når han vinker farvel til byrådet til oktober, er et langt liv med politik slut. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der skal mere til at slå Niels Rosenberg af pinden end ikke at blive valgt til Folketinget. Også selvom han om få måneder siger farvel til byrådet.

Odder: Niels Rosenberg (K) havde en drøm. Han ville gerne slutte et halvt liv i kommunalpolitik ud med en periode i Folketinget.

Og det lykkedes ham da også at få et flot valg på hjemmebane.

- Jeg fik et kanonvalg i Odder Kommune, siger en hæs Niels Rosenberg torsdag eftermiddag, da de personlige stemmer er ved at være afgjort.

Desværre blev det ved det gode valg på hjemmebane.

- Når vi kommer uden for kommunen, så er det svært, hvis man ikke har mange penge til at promovere sig selv, erkender Niels Rosenberg.

Selvom drømmen om at afslutte sit politiske liv i landspolitik altså ikke gik i opfyldelse, så er det ikke skuffelse, der kan spores i den manglende stemme.

- Partiet gik frem. Mere end jeg havde regnet med, så det var jo rigtig flot, siger han.

Annonce

Slut med politik

- Det har været vildt spændende og sjovt, og også meget anderledes end at føre kommunalvalgkamp, så jeg fortryder overhovedet ikke, at jeg prøvede. Faktisk har jeg det rigtig godt med det, siger Niels Rosenberg.

Glæden over at have prøvet at føre folketingsvalgkamp skyldes ikke mindst det lokale konservative politiske bagland og partifællerne i kredsen.

- Vi har haft et kanon sammenhold, så det har været en rigtig god oplevelse, og jeg vil gerne sige et stort tak til alle dem, der har hjulpet mig undervejs.

Allerede i forbindelse med kommunalvalget i 2017 meddelte Niels Rosenberg, at han ville forlade byrådet i "utide", uanset om hans forsøg på at opnå valg til Folketinget ville lykkes eller ej.

Det løfte har han ikke tænkt sig at rende fra.

Han har tidligere sagt til avisen, at han bliver, til der er vedtaget et budget for 2020. Derefter får Martin Mikkelsen selskab af Claus Rafael, der blev nummer tre ved kommunalvalget.

- Så skal jeg til at finde noget andet at lave ved siden af arbejdet, siger Niels Rosenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce