Annonce
Horsens

K i Horsens: Lad private bygge deres egne huse i Ny Havnegade

Den tomme grund ved Industrimuseet. Lad private borgere få chancen for at bygge på Ny Havnegade, lyder et budgetforslag fra Konservative i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape

Sælg små grunde i Ny Havnegade for at bevare gadens look - den mulighed har borgere ikke i dag, lyder det i K-oplæg til igangværende budgetforhandlinger.

Horsens: Et byhus med individuelt præg - som privatprojekt.

Den mulighed eksisterer ikke i Horsens i dag, lyder det fra Konservative i Horsens som oplæg til de budgetforhandlinger, der allerede er i gang. Konkret foreslår K, at et projekt med bl.a. boliger i den sydlige ende af Ny Havnegade sælges som små grunde for at bevare gadens look.

Boliger er del af en plan, der også rummer udvidede aktiviteter på Industrimuseet. I dag ligger der bl.a. et gammelt garageanlæg.

- Helt generelt skal små entreprenører i højere grad kunne byde ind. Det er ikke muligt i midtbyen i dag. Lad os gøre forsøget i Ny Havnegade og se, hvad vi får ud af det. Industrimuseets grund er helt oplagt, siger Esben Hedeager, konservativt byrådsmedlem.

Midtbyen i Horsens er domineret af store andelsbolig- og boligforeningsprojekter og generelt meget lejlighedsbyggeri.

Esben Hedeager peger på gode erfaringer med privat præg på bl.a. facaderne fra områder i København.

Syv budgetbud fra Konservative

Konservative har en lang række indspark til de igangværende budgetforhandlinger i Horsens Kommune - her er syv bud fra byrådsmedlem Esben Hedeager:


  1. Vi skal have en stadsarkitekt - hellere i dag end i morgen.
  2. De mange nybyggerier i Horsens må ikke koste p-pladser for dem, der allerede bor i byen. Det skal i højere grad tænkes ind i projekter fra start.
  3. 750.000 kr. til Kirkens Korshær og desuden midler til krisecentrene.
  4. Det helt store Vitus Bering-vartegn. Når man kommer rundt i verden og ser, hvor stor Columbus er i Sydamerika osv., er det en katastrofe, at skolebørnene i Horsens slet ikke kender Vitus Bering - den vigtigste i byens historie. En vigtig konservativ sag, som før er rejst af Per Løkken (tidligere byrådsmedlem)
  5. Ordblinde får for sen hjælp - vi skal kunne tilbyde hjælp helt ned til de tre-årige.
  6. Ledsageordning for handicappede over 18. Handicappede har også ret til et socialt liv, og derfor skal de tilbydes bedre muligheder for at komme ud.
  7. Fire spor fra Sønderbro Kirke til Dyrskuepladsen - der er prop efter den nye motorvejsafkørsel. Desuden skal trafik og parkering ved Campus-grunden og banearealet analyseres grundigt.

Kom nu med den stadsarkitekt

Konservative går - lidt i samme tråd - også til budgetforhandlinger med et længe næret ønske om en stadsarkitekt "hellere i dag end i morgen". En mand/kvinde med det store overblik og garant for en arkitektonisk udvikling med sammenhæng i en by med mange igangværende og planlagte byggeprojekter.

Formanden for Horsens Konservative Vælgerforening, Finn Gade Knudsen, skrev bl.a. følgende i et debatindlæg i Folkebladet i sommer:

- Først og fremmest står det mere og mere klart for mig, når jeg færdes rundt i byens hektiske udviklingscirkus, at der ikke er nogen overordnet arkitektonisk plan. Folk, der finder et hul at bygge på, og som fremviser en fin arkitekttegning, får nærmest per automatik lov, uden at der tænkes en overordnet arkitektonisk linje ind i det.

Byrådet havde i fredags budgetseminar - nu er forhandlingerne så i gang. Samlet økonomisk råderum: Ca. 15 mio. kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce