Annonce
Erhverv

Kørelærer fra Herning har åbnet sejlskole i Juelsminde

Lars Funder har haft båd i Juelsminde i 15 år. Han begyndte med vandscooterkurser i 2019 og samarbejdede sidste sommer med anden aktør om speedbådskurser. Nu har han lanceret den første private sejlskole med teorilokale på havnen. Foto: Emil Fibiger
Lars Funder har indrettet teorilokale på havnen i Juelsminde, hvor han i forvejen har båd og bruger det meste af sin fritid.

Juelsminde: Efter to år med udbud af vandscooterkurser på havnen i Juelsminde har 52-årige Lars Funder fra Sunds ved Herning nu lanceret Unik Sejlskole med nyindrettet teorilokale bag Juelsminde Fisk.

Her vil han køre kursister i stilling til at tage førerbevis til vandscooter såvel som motorbåd og speedbåd.

- Jeg vil gerne lægge et højt niveau. Derfor trækker jeg det også ind i lokalet og underviser i teori i stedet for at lade det være et selvstudie, som foregår derhjemme, siger Lars Funder, der også tilbyder dueligheds- og motorpasningskurser.

Annonce

Han elsker at være ude på vandet, og han er trænet i at lære fra sig.

- Jeg er kørelærer og har været det i 15 år, så jeg er vant til at undervise elever. Det er det samme, uanset om det er til lands eller til vands. Man skal formidle budskaber og gøre regler nemme at forstå, siger han.

Juelsminde er andet hjem

Unik Sejlskole er et fælles projekt for ham og konen Jeanett Orbé, der også er kørerlærer og ejer Unik Køreskole, som Unik Sejlskole er kommet ind under.

Unik Sejlskole er under samme tag som Juelsminde Fisk. Lars Funder har lejet sig ind, skruet er par vægge op og indrettet teorilokale, som var det en køreskole. Privatfoto

Køreskolen har base i Sunds og afdelinger i Herning og Ikast. Da Ikast-afdelingen ikke længere varetages af parret, er der frigivet tid til maritime aktiviteter i Juelsminde, hvor de er kommet i mange år og har deres motorbåd.

- Vores mål er at køre køreskole mandag-torsdag, og så allerede torsdag aften stikke afsted til Juelsminde. Vi vil gerne bruge mere tid i Juelsminde. Det er vores andet hjem. Og når man så er her, så er det jo rart at lave en lille forretning, siger Lars Funder.

Annonce

Har investeret i projektet

Han erklærer, at han ikke kan finde ud af at lave ingenting. Der skal ske noget, og han mener, at han med Unik Sejlskole tilfører havn og by et godt og seriøst tilbud.


Jeg kan ikke sidde stille. Jeg skal altid have noget at lave, og jeg vil gerne tilføre Juelsminde og havnen noget godt.

Lars Funder, Unik Sejlskole


Der er brugt penge på projektet. Foruden ombygning og indretning af teorilokale er der indkøbt ny gummibåd med ”200 heste på røven”, to nye vandscootere og redningsveste med Unik-logo på.

Der samarbejdes med Juelsminde Sejlklub om kursister, der ønsker at tage duelighedsbevis med praktisk prøve fra sejlbåd.

Lars Funder er parat til at køre masser af kursister igennem biksen.

Undervisningen skal foregå i harehøjde, siger Lars Funder. Han bruger træbrikker til at lære elever om vigeregler og signalering på havet. Foto: Emil Fibiger

- Der er kurser hver weekend, og der er også mulighed for ”midt-uge”, for jeg er ikke alene om det her. Jeg har to instruktører, siger Lars Funder.

Også Jeanett Orbé vil undervise. Sejlskolen tog de første kursister ind i april og vil være åben, indtil det gode vejr og sæsonen klinger af til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce