Annonce
Horsens

Kørekorthungrende må være tålmodige: Formand for lokale kørelærere venter først normale tilstande i det nye år

Kørelærerne bookede lynhurtigt de første tider til elevernes teori- og køreprøver, som blev lagt ud af Færdselsstyrelsen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Formanden for kørelærerne i Horsens og omegn glæder sig over at være på hjul igen. Nu skal der afvikles en pukkel af elever - og dem, der var i gang inden nedlukningen, står først i køen.

Horsens: Har du planer om at gå i gang med at tage et kørekort, må du væbne dig med lidt tålmodighed.

Det fortæller Elsebeth Munch, der har køreskolen Midtbyens Køreskole og er formand for Horsens og Omegns Kørelærerforening.

Køreskolerne var lukkede seks uger under den første coronanedlukning. I anden omgang var de lukkede i 15 uger - fra 21. december til de åbnede tirsdag 6. april. Lige nu står de elever, der allerede var i gang med at tage kørekort, da skolerne lukkede kort før jul, først i køen til at få den undervisning, der har brug for, inden de skal til køreprøve.


Der bliver en pukkel, som vi ikke bare kan få afviklet på et halvt år.

Elsebeth Munch


- Vi har en ophobning af elever, der var i gang inden nedlukningen, og de har førsteprioritet. Så følger en ophobning af de elever, der ikke er kommet i gang, mens vi har været lukkede. Der bliver en pukkel, som vi ikke bare kan få afviklet på et halvt år. Vi skal hen til næste år, før det bliver helt normalt igen. Det er det generelle billede, vurderer Elsebeth Munch.

Annonce

Run på tider til køreprøver

Med til presset hører også kampen for at få eleverne op til prøverne, som hører under Færdselsstyrelsen. Styrelsen lægger prøvetider ud, som kørelærerne kan booke.

- Der er lige blevet lagt prøvetider ud, og de var væk i løbet af tre minutter - og jeg vil skyde på, der var 20-30 tider, siger Elsebeth Munch.

For teoriprøverne er konceptet det samme. Der blev lagt tider ud i sidste uge, de var også hurtigt afsat.

- Der er også nogle sjællandske kørelærere, der har booket nogle af tiderne til deres elever, fordi der er så stort pres på at få prøvetider derovre. Det er lovligt, men  kan godt være lidt utilfredsstillende for os, siger den lokale kørelærerformand.

Annonce

Skønt at være på hjul igen

Hun oplever heldigvis tålmodighed fra eleverne.

- Det er især synd for de elever, der stod helt tæt på at få kørekortet og kunne komme ud at køre. Mange starter jo som 17-årige, og de skal ikke ud og køre alene lige med det samme. Men det koster lidt ekstra, fordi eleverne har brug for noget repetition efter så lang en pause.

Kørelæreren er selv rigtig glad for at være i gang igen. Coronanedlukningen af køreskolerne kan ses på økonomien - trods kompensation er der et spring til at få dækket de reelle udgifter.

- Så vi er rigtig glade for at være i gang igen, siger Elsebeth Munch.

Hun har slået sit april og maj hold sammen, så de tilmeldte elever begynder i juni. De næste ledige pladser i teorilokalet hos Midtbyens Køreskole er i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce