Annonce
Odder

Købmandspar på Tunø klager ikke

En lidt tåget købmand. Også på Tunø Købmandsgård er der blevet lavet afskærmning, så kunderne og købmand Gabriel Foullefack Nguessa eller Janni Pedersen ikke kommer for tæt på hinanden. Men hvor afskærmningen andre steder er blevet fremstillet af spritnyt plexiglas, er den på Tunø blevet lavet af et gammelt ridset reklameskilt. Privatfoto
Selv om Odder Kommune opfordrer turisterne til at holde sig fra Tunø i påsken, er stemningen god i øens eneste butik.

Tunø: Udsigten til, at der ikke dukker ret mange turister op på Tunø i påsken, skræmmer ikke livet af købmandsparret på Tunø Købmandsgård.

Det fortæller Jannie Pedersen, som ved årsskiftet overtog forpagtningen af butikken sammen med kæresten Gabriel Foullefack Nguessa.

Forventningen om færre gæster skyldes, at Odder Kommune har skåret i antallet af passagerer på alle færgeafgange - i håb om at undgå spredning af coronavirus på øen.

- Selvfølgelig kan man blive lidt nervøs for, at vores påske bliver noget mere stille end vores forgængeres. På den anden side kan man sige, at vi lever i lykkelig uvidenhed om, hvad vi skulle forvente, siger Jannie Pedersen, der gennem de seneste par uger har haft færre kunder i butikken end normalt. Men som alle andre steder køber kunderne til gengæld mere ind ad gangen.

- Vi holder pæn afstand og overholder alle de andre regler, som sundhedsmyndighederne har udstukket. Og så bager jeg lidt ekstra gode kager til dem, der kommer forbi, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce