Annonce
Hedensted

Købmandsgruppe skeler ikke til kommende fængselsuddannelse

Lukningen af Statsfængslet Møgelkær endte også ud i en lukning af Dagli' Brugsen i Stenderup, som havde en satellitbutik i fængslet. Foto: Michael Svenningsen

I Stenderup er Dagli' Brugsen under lukning som konsekvens af Statsfængslet Møgelkærs ditto. Men borgergruppen bag fodarbejdet med at genåbne butikken som en Min Købmand tror ikke på, en ny uddannelse for 50 studerende på matriklen gør hverken til eller fra.

Stenderup/Møgelkær: Selvom det var lukningen af Statsfængslet Møgelkær - og dermed også afskeden med 176 kunder - der gav det endelige dødsstød til Dagli'Brugsen i Stenderup, får det formentlig ikke nogen nævneværdig betydning for en ny købmand, at fængslet nu skal genåbne som uddannelsessted for 50 fængselsbetjente.

Det vurderer i hvert fald Allan Kristensen, der er formand for den borgergruppe, som i skrivende stund arbejder på højtryk for at kunne omdanne brugsen til en Min Købmand.

- I vores estimater for en fremtidig omsætning (7,5-8 mio. kr., red.) er der ikke tage hensyn til nogen form for genåbning af Møgelkær. Som uddannelsessted vil de studerende jo heller ikke være lige så bundne og afhængige af købmanden, som de indsatte var, så det kommer vi ikke til at lægge til grund for noget som helst, siger Allan Kristensen.

Han havde ikke hørt nyheden, da Folkebladet ringede, og derfor understreger han, at det er svært for ham at konkludere noget nagelfast om - og at det af gode grunde ikke er blevet vendt i borgergruppen.

Annonce

Med 50 frie studerende i stedet for over 100 bundne indsatte, bliver det ikke noget, der får vores opmærksomhed.

Allan Kristensen, formand, borgergruppe i Stenderup

Fokuserer på Stenderup

Frem til Møgelkærs lukning havde Dagli'Brugsen i Stenderup en satellitbutik i fængslet. Hvorvidt det igen kan komme på tale, afhænger blandt andet af den kommende købmands interesse.

- Det kan måske være en ekstra bonus for en købmand, men det er ikke noget, der har vores opmærksomhed, eller vi kommer til at arbejde dybere ned i. Vi fokuserer på at få en butik til af fungere i Stenderup, siger Allan Kristensen.

På et borgermøde tirsdag aften blev der fra de fremmødte givet tilsagn om køb af anparter i en Min Købmand for knap 300.000 kr. for at få butikken op at stå. Håbet er, at den kan åbne enten 1. maj eller 1. august.

Der er endnu ikke sat dato for den endelige lukning af Dagli'Brugsen, men de tiltagende tomme hylder indikerer, at det er nært forestående.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce