Annonce
Brædstrup

Købmandscafé synes inden for rækkevidde

Ideen om en Købmandscafé i Træden Forsamlingshus er startet hos Camma Leth (i midten), men hun fik hurtigt følgeskab af Henning Kjempenes (t.v.) og Hannah Hedevang. ArkivFoto: Lars Juul
Annonce
Træden - Den gruppe aktive borgere, som er gået ind for at etablere en købmandscafé i forbindelse med forsamlingshuset i Træden, er optimistiske omkring, at projektet nok skal blive til virkelighed inden for en overskuelig tid.

I oktober blev den frivillige arbejdsgruppe omdannet til en forening, idet "Foreningen for købmand og café i Træden Forsamlingshus" blev oprettet.

Den nye forening bruges i forbindelse med fondsansøgningerne, som den lige for tiden har tre stykker ude af.

- Vi er optimistiske og tror på, at købmandsbutikken nok skal blive til virkelighed en dag. Tingene går hele tiden den rette vej - vi skal bare være tålmodige, siger Camma Leth, som er næstformand i den nystiftede forening og idékvinden bag projektet.
Annonce

To års indkøring

For de 25.000 kroner, projektet er blevet tildelt fra "Den Trygge Landsby"-puljen, har folkene bag købmandscafeen hyret en bygningskonstruktør, som har udarbejdet tegninger og budget for tilbygningen på forsamlingshuset.

I alt er budgettet for købmandscafeen på cirka 1,1 mio. kroner, men så indeholder budgettet også økonomien til to års drift.

- Vi er jo ikke interesserede i at lave et vildt projekt, som ikke kan løbe rundt økonomisk. Der skal noget til at løbe sådan et projekt i gang så langt ude på landet. Vi tror dog på, at en to-årig periode vil give et godt afsæt til at få driften til at hænge sammen økonomisk, siger Camma Leth.

Et mødested

Det er planen, at købmandscafeen skal holde åbent alle hverdage om eftermiddagen og skal drives af cirka 30 frivillige, som passer butikken en gang i måneden. Købmandscafeen skal først og fremmest være et samlingspunkt for borgerne i Tønning og Træden samt Troelstrup og Gammelstrup, men foreningen bag købmandscafeen håber også, at turister udefra, blandt andet besøgende ved Den Genfundne Bro, kunne få lyst til at tage turen til Træden.
I købmandscafeen mødes de lokale for at hente deres onlinebestilte varer. Det gøres for at holde varelageret nede, men butikken vil dog have et lille lager af de mest basale hverdagsvarer.
Annonce
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce