Annonce
Erhverv

Købmandsbutik har øget salg af øl og sodavand

Min Købmand i Klovborg har blandt andet oplevet stigende omsætning af øl og sodavand. Foto: Peter Hald
Købmandsbutikken i Klovborg kan mærke, at der ikke er grænsehandel for tiden. Sælger hele paller med øl og sodavand.
Annonce

Klovborg: Også i købmandsbutikken i Klovborg kan man mærke, at indkøbsvanerne er ændret på grund af corona-epidemien.

Flere små købmandsbutikker landet over melder om øget omsætning, fordi folk føler sig mere trygge ved at handle i den lille nærbutik, og den effekt kan også ses i Klovborg, oplyser Jesper Knudsen, der er med i bestyrelsen for købmandsbutikken.

- Der bliver solgt mere. Vi har ligget index 115 og 120, siden coronaen startede. Jeg tror simpelthen, at de små købmænd generelt har højere index end de store såsom Bilka. Der skabes behov i de små byer, og mange lokale butikker har mærkbar fremgang i omsætningen, siger Jesper Knudsen.

Indkøbsmønstret er anderledes.

- Mange mennesker er hjemsendt og spiser hjemme, så der skal mere mad til. Og ikke mindst har vi aldrig nogensinde solgt så mange øl og sodavand som nu. Folks lagre er tomme... de kan jo ikke handle i grænsebutikkerne, og det kan vi mærke. Vi sælger hele paller med øl og sodavand... det har vi aldrig gjort før, siger Jesper Knudsen.

Selv efter at corona-virussen er forsvundet vil der være en effekt - en langtidsvirkning, mener han.

- Vi ser nye kunder, og dem tror jeg, at vi beholder. Folks måde at tænke på er blevet ændret, siger han.

Vareturene til især ældre kunder i omegnen er en stabil indtægtskilde for købmandsbutikken, og antallet af vareturs-kunder er nogenlunde det samme.

Købmandsbutikken i Klovborg plejer at have en tavle, der viser udviklingen i omsætningen, og den tavle er ved at blive fornyet. Tavlen har været nede i et par uger, da man er ved at lave en ny for det næste halvår.

- Vi skal have tavlen op igen - det er en fejl, at den ikke er der. Det er jo noget, folk virkelig følger med i, understreger Jesper Knudsen.

Den nye købmand i Klovborg, Pia Traberg, kan fortælle, at hun har haft en god start. Hun tiltrådte i april. Foto: Peter Hald
Annonce

Ny købmand

Butikken i Klovborg fik ny købmand i april. Her afløste Pia Traberg fra Uldum sin forgænger Marc Brix-Mignon, der var blevet opsagt.

Pia Traberg fortæller, at hun har fået en god start.

- Folk har taget godt imod mig, og der er god opbakning til butikken. Det er dejligt med de mange faste kunder, siger hun.

Pia Traberg har tidligere arbejdet som butiksleder for Circle K i Skanderborg, men hun kender egnen omkring Klovborg godt, da hun har en søn, der bor i Tyrsting.

- Jeg har da også været i biografen i Klovborg en del gange. Det kunne være dejligt, hvis den snart åbnede igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce