Annonce
Horsens

Køberen er hemmelig: Kommunen har solgt attraktiv erhvervsjord ved Lund

De 11.000 kvadratmeter, som kommunen har solgt, ses her markeret med en farvet trekant. Arealet ligger ved rundkørslen og indkørslen til Lund. Det tomme areal ved siden af er også til salg. Kort: Horsens Kommune og Julius
En endnu ukendt virksomhed vil bygge ved rundkørslen og indkørslen til Lund. Nu skal der laves en lokalplan, og byggeriet forventes at gå i gang om et års tid.
Annonce

Horsens: Horsens Kommune har solgt 11.000 kvadratmeter erhvervsjord ved Lund til en virksomhed, der vil bygge på grunden. Køberens identitet er indtil videre hemmelig.

Salget af jorden, der ligger umiddelbart ved rundkørslen, der fører ind til Lund, blev konfirmeret af byrådet på den lukkede del af byrådsmødet mandag aften.

- Vi har lavet en købsaftale med en virksomhed, meget mere kan jeg ikke sige. Vi har aftalt, at virksomheden selv kontakter Folkebladet, når den ønsker at stå frem, lød det fra borgmester Peter Sørensen (S) efter byrådsmødet.

Prisen på grunden er også en hemmelighed, indtil salget er tinglyst, men den ligger formentlig omkring to millioner kroner. I udbuddet var mindsteprisen nemlig sat til 175 kr. pr. kvadratmeter, og en hurtig hovedregning viser, at prisen derfor må ligge på 1,925 millioner kroner eller derover.

Annonce

Byggestart om et års tid

De 11.000 nu solgte kvadratmeter erhvervsjord og 32.000 kvadratmeter umiddelbart ved siden af blev sat til salg for seks uger siden på baggrund af en henvendelse fra en interesseret køber, oplyser Jeppe Keller Jensen, leder af erhvervsudvikling i Horsens Kommune.

- Det er bestemt et attraktivt stykke jord. Det ligger tæt på Lund, virksomheden bliver i høj grad eksponeret fra rundkørslen, og grunden ligger tæt på motorvejen, siger Jeppe Keller Jensen.

Han fortæller, at der skal laves en lokalplan for byggeriet, og at han forventer, at arbejdet med den vil gå i gang hurtigt, efter at byrådet nu har godkendt salget.

- Vores forventning er, at byggeriet vil kunne gå i gang om et års tid, siger han.

Ifølge kommuneplanen kan der indenfor området etableres "kontor- og serviceerhverv, herunder liberale erhverv og administration, håndværks- og værkstedsvirksomhed, lager med mere". Derudover må der etableres butikker til "særligt pladskrævende varegrupper", for eksempel bilforretninger og byggemarkeder.

I udbuddet står der også, at det "må forventes, at der i den efterfølgende detailplanlægning bliver stillet krav om det visuelle udtryk for området, således at der sikres en smuk ankomst til Lund by."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kan vi overleve arbejdslivet?

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce