Annonce
Kultur

Københavnsk gårdsanger-band udgiver Endelave-sange

Tranquebar var på Endelave i 2016 for at indspille sange til ep'en "Endelave". Nu er numrene kommet med på albummet "Ø". Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Endelave: Bandet Tranquebar har base i København. Men: det er blandt andet Kattegat-øen Endelave, der spiller hovedrollen på bandets ny album.

Albummet, der kort og godt hedder "Ø", landede fredag som kulmination på flere års arbejde, oplyser Tranquebar i en pressemeddelelse.

Bandet, der blev dannet i 2011 med en ambition om genopfinde gårdsanger-traditionen, har i de seneste fem år rejst rundt til en stribe danske øer for at indspille musik inspireret af de forskellige lokaliteter.

Både Møn, Sejerø, Fejø og altså Endelave har været med på ruten. Besøget på Endelave fandt sted i 2016, og der blev efterfølgende udgivet en ep kun med numrene derfra.

Nu er hele "ø-hoppet" så samlet på ét album.

"På numrene fra Sejerø hører du efterårsstormen, færgehornet, og kakkelovnen i hytten, på Endelave storhedsvanvid og et vakkelvornt trædeorgel, på Møn selve frelsen i en forladt rugmark og på Fejø onde drømme om trækfugle, en marmeladekogerske og et skur i vejkanten. De 14 numre fra de fire øer er indspillet på stedet og uden dikkedarer. Der er tale om rå ø-stemning til pladespilleren," skriver Tranquebar.

Albummet er bandets andet, og det er udgivet både på cd, vinyl og streaming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce