Annonce
Odder

Københavnitis

Annonce

Læserbrev: I sit indlæg den 19. oktober om den grasserende Kattegatforbindelse er Birgitte Bjerre i Sondrup inde på det rigtige.

Dels ævles der utrolig meget om den såkaldte ’grønne’ omstilling, der er ved at synke i graven under vægten af identitetspolitisk krukkeri, dels er der for længst andre løsninger i gang med henblik på trafikken mellem landsdelene.


Som en sådan almindelig borger har jeg fx aldrig set beviser på det absolut nødvendige i, at transporten mellem landsdelene partoût skal foregå i ekspresfart.

Uffe Lindum


Hvad angår den grønne omstilling, virker den mest af alt som et mantra for politiserende stenbro-københavnere, men de kan jo begynde med at male den københavnske asfalt grøn, for her er der uanede muligheder for forskønnelse af landets ulækre hovedstad – og her taler jeg ikke kun om #shetoo-bevægelser o.l.

Ang. løsningsmodeller er der, eller har der i det mindste været (man ved aldrig rigtigt med politikere og disses et-skridt-frem-og-to-tilbage-chasséer), konkrete emner på banen såsom udvidelse til seks spor af E 45 fra Randers og sydefter, udvidelse af E20 over Fyn, der begge er sat i gang, ny banelinje København-Køge-Ringsted, som måske er klar, men hvor signalforholdene var upålidelige i starten, og den almindelige borger kunne muligvis mene, at det fornuftige ville være at se virkningen af alle disse projekter, før nye vidtløftigheder bliver blæst op.

Som en sådan almindelig borger har jeg fx aldrig set beviser på det absolut nødvendige i, at transporten mellem landsdelene – undskyld, fra Udkantsdanmark til København; alt andet er jo uinteressant! – partoût skal foregå i ekspresfart. I tider, da stadig flere melder om stress og PTSD, burde det måske afføde en tanke, selv hos monumenthungrende politikere og projektmagere, om i stedet at få lidt ro på og se resultaterne af det besluttede, før nye huhej-projekter søsættes? Tænk på Bilgravsmindes skæbne.

Endelig skal man gøre sig klart, at alt dette kissejav er en smitsom farsot, som vi kan kalde københavnitis, og som er løbet grassat i et selvvalgt isolationsområde af landet, hvis udsyn tilmed er begrænset af Vestvolden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce