Annonce
Brædstrup

Kø-kaos ved testcenter: Folk vendte rundt og gik hjem

Der var pres på Brædstrups nye hurtigtestcenter, som torsdag ikke levede op til sit navn. Flere opgav nemlig at lade sig teste og gik i stedet hjem. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Der opstod torsdag store køer ved det nye testcenter i Brædstrup, hvilket fik flere til at vende om og gå hjem. - Vi er i dialog med regionen om øget testkapacitet, lover fungerende borgmester Andreas Boesen (S).

Brædstrup: Opfordringen om at lade sig teste var tydeligvis hørt blandt borgerne i Brædstrup, da der torsdag atter var åbningstid i byens nye testcenter på Niels Wongesvej.

Den store lyst til at blive testet for coronavirus kommer efter, at der tidligere på ugen opstod et smitteudbrud på Brædstrup Skole, hvor 16 elever og seks ansatte er blevet konstateret positiv for covid-19.

Allerede ved åbningen torsdag klokken 14 stod over 30 mennesker i kø, og efter en halv times tid begyndte de første at stikke snuden hjemad uden at være blevet testet. Køen voksede igen ved 16-tiden, hvor omkring 50 personer stod i kø, og det fik blandt andet 45-årige Jesper Madsen fra Brædstrup til at opgive at blive testet.

- Jeg synes ikke, der er meget hurtigtest over det testcenter. Mig og min kæreste stod i en kø i en halv time, men til sidst gav vi op og gik hjem. Det var der også mange andre, der gjorde, fordi det ville tage over en time at komme igennem. Jeg synes ikke, det kan være rigtigt, at når vi nu bliver opfordret til at lade os teste, at der så skal være så lange ventetider, siger Jesper Madsen.

Annonce

Hjælper ikke på smittesporing

Det nye såkaldte hurtigtestcenter i Brædstrup blev oprettet mandag 1. marts. Testcentret har indtil nu kun været bemandet med to personer fra Falck, som driver regionens coronatestcenter, og det har givet mange og lange køer på de fleste testdage, som er tirsdag, torsdag og søndag.


Når folk giver op og går hjem, så hjælper det ikke meget på at få bekæmpet smitten i byen.

Jesper Madsen


Jesper Madsen frygter, at det går ud over smitteopsporingen i byen, at folk ikke kan komme til inden for rimelig tid.

- Når folk giver op og går hjem, så hjælper det ikke meget på at få bekæmpet smitten i byen. Det er især, når folk får fri for arbejde, at testkøen bliver utrolig lang, siger Jesper Madsen.

Annonce

Borgmester ønsker mere kapacitet

Horsens Kommune har i dag været i dialog med Region Midtjylland, som har ansvaret for de lokale testcentre, og fungerende borgmester, Andreas Boesen (S), håber, at den dialog munder ud i en bedre løsning i Brædstrup.

- Vi er fuldt bevidste om problemet, og derfor er vi også i dialog med regionen omkring at øge testkapaciteten. Som kommune kan vi kun opfordre dem til at øge testmulighederne, men vi er i en positiv dialog, og jeg er optimistisk, siger Andreas Boesen.

Han er imidlertid ærgerlig over, at folk ikke kan blive testet, når de ønsker det.

- Jeg synes, det er en rigtig ærgerlig situation, fordi folk gør det rigtige og prøver at lade sig teste. Som samfund har vi en forpligtelse til at gøre det så let som muligt for folk at blive testet for corona - også i Brædstrup, så derfor arbejder vi på sammen med regionen at øge testkapaciteten, siger Andreas Boesen.

Han håber, at kommunen kan melde nyt ud omkring testkapaciteten senest fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce